Dziękuję wszystkim za pomoc
Chyba się już zdecydowałem
Kupię 35mmf/2 i 50mmf/1,8 oraz 450D - jest jeszcze w sprzedaży, za całość będzie ok 3700złi narazie mi wystarczy
![]()
Dziękuję wszystkim za pomoc
Chyba się już zdecydowałem
Kupię 35mmf/2 i 50mmf/1,8 oraz 450D - jest jeszcze w sprzedaży, za całość będzie ok 3700złi narazie mi wystarczy
![]()
Aktualnie w dziale Giełda jest 35/2. Brać, bo to szkło nie pojawia się często w ogłoszeniach.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
a może sigmiak 30 1,4 plus jakieś xxxd?![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Też zastanawiałem się i ciągle się jeszcze zastanawiam nad tą sigmą i nad canonem 28 1/8. Cena za wszystko będzie trochę wyższa, ale chyba zestaw trochę lepszy będzie. A body - jednak zdecydowałem się na 600D już na 100%, chyba warto dopłacić, 200-300zł i mieć trochę lepsze body.
Proszę o opinie który zestaw byłby najlepszy?
1. 600D + C 35mm f/2 ( ten obiektyw jest naprawdę niezły od f/2,8)
2. 600D + S 30mm f/1,4
3. 600D + C 28mm f/1,8
Wiadomo im mniej wydam tym lepiej.
Fajnie kupuje się sprzęt...Na początku powiedziałem sobie, że przeznaczę ok 3000-3200zł na całość, później było już 3700zł, a teraz się zastanawiam nad 4200-4300zł. Mam nadzieję, że to już ostateczna kwota.
Pozdrawiam i życzę miłego długiego weekendu,
mgik
Wybrałbym ten zestaw.
Zresztą popatrz jak wygląda ich praca i efekty z APS-C:
1. Sigma 30mm
2. Canon 28mm
3. Canon 35mm.
ja miałem przez chwilę na swoim 50D 28 1,8 i nie było źle ale ostatecznie zdecydowałem się na 30 1,4. mały problem z AF na 1,4 bo trzeba korygować FF ale do przeżycia natomiast wyżej jest już miło.
ostatniego szkła nie miałem, ja chciałem mieć HSM/USM stąd mój wybór.
Co do ostatniego szkła się nie wypowiadam, o czm mogę się wypowiedzieć to to że kupno szkła na podstawie oglądania fotek ze stron typu pixel-peeper to zły pomysł bo albo takiej kopii nie trafisz albo nie ma pełnego rozmiaru żeby zerknąć na nie albo exif jest niepeły albo w końcu PP był taki że z waściwości szkła nie zostało nic oryginalnego poza kątem widzenia...
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie