Pokaż wyniki od 1 do 10 z 155

Wątek: Procedura kalibracji FF i BF wg serwisu

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez net_world Zobacz posta
    Pytanie do serwisu CSI FOTO I VIDEO

Jakiś czas temu wysyłałem do Was na Żytnią 5dmkII + 24-105 do kalibracji i zastanawiam się jak wygląda standardowa procedura kalibracji (tzn. bez jakichkolwiek uwag właściciela odnośnie pracy AF). Dlaczego pytam, otóż z tego co widzę to chyba było ustawienie tylko na 50x ogniskowa, bo przy dłuższych ogniskowych zaczyna się pojawiać dość spory problem FF
    Zakładam, że da się to usunąć, bo w przeciwnym razie po co mi takie szkło którym nie mogę trafić w sedno przy dłuższych ogniskowych. Co powinienem zrobić?

Z góry dzięki za odp

Pozdr...
    Wymogi regulacyjne to 50x ogniskowa i przy takiej odległości regulacji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    Proszę o odpowiedź - chciałbym skalibrować ten niesforny obiektyw, a nie mogę za bardzo teraz rozstawać się z body - jeśli zapłacę za regulację tego obiektywu, a nadal nie będzie ok z moim body to ? (systemu AF body nie chciałbym przecież ruszać skoro z innymi 3 szkłami jest ok).. ?
    Nie ma możliwości regulacji AF jeśli dostarczy się do serwisu tylko obiektyw.
    Konieczne jest dostarczenie obiektywu wraz z body.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    I wierzysz w to, że mikroregulacja rozwiązuje wszelkie problemy? Przecież to większa naiwność niż smoki, krasnoludki i 18-letnie dziewice...
    Jeśli ktoś umiejętnie się nią posługuje to pomaga i nie jest to opinia serwisu a użytkowników.
    Ostatnio edytowane przez CSI ; 09-05-2012 o 16:03 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów