Ja jestem ciekaw jak to jest z kalibracją zoom'ów, gdzie na szerokim kącie jest FF, a na długim BF? Czy jest w ogóle możliwe ustawienie takiego szkła?
Ja jestem ciekaw jak to jest z kalibracją zoom'ów, gdzie na szerokim kącie jest FF, a na długim BF? Czy jest w ogóle możliwe ustawienie takiego szkła?
Soft do kalibracji dla posiadaczy C 5II i C 7 http://www.reikan.co.uk/photography/blog/?p=1524
pozdrawiam
Tomasz
potem wyslalem jeszcze raz i nagle trzeba bylo wymieniac uklad AF bo jednak nie dzialalo i jak uslyszalem: " nie da sie skalibrowac". Dziwi mnie, ze kazdy w serwisie gada co innego, a potem nagle wychodzi jak wychodzi. Widac normy to normy, a uwagi ludzi ktorzy pracuja z sprzetem na codzien i widza, ze cos jest "nie tak" z nim, serwisu raczej nie obchodza.
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow
Ja tez sie upieralem, ze nadal nie dziala jak trzeba, to uslyszalem tekst: ze jak, bede jeszcze raz wysylal zestaw do kalibracji to obarcza mnie kosztami przesylek, kalibracji, bo wedlug nich wszystko dziala jak trzeba. Jednak nie dzialalo jak trzeba, dziwi mnie tez to, ze kalibruja obiektyw pod aparat nie sprawdzjac uprzednio aparatu.
pewnie tak statystycznie jest lepiej... ale z drugiej strony lepiej by grzebali chyba w obiektywie niż body IMHO,
genrlaniie tak czytam te wszytkie posty i dochodzę do wniosku, że sparwa nie jest taka prosta jak by się mogłó wydwać, całe szczęście ja nie mam jak na razie takich problemów![]()