dziękuję pięknie za konkretne odpowiedzi. :grin:
wraca mi wiara w japońskich inżynierów.
(i w serwis CSI)
choć zakładam, że polscy studenci i tak będą ww. fakty podważać i obalać, to jednak dobrze, że nie oni budują te aparaty.
no i potwierdziło się, że wymianę migawki lepiej robić w autoryzowanym serwisie (czyli takim, który ma dostęp do oryginalnego softu serwisowego canona).
pozostaje tylko pytanie, czy zawsze wysyłając aparat do CSI można prosić o odczytanie i podanie stanu OBU liczników?
tzn. np. czy są modele EOSów, które nie mają dwóch liczników?
yes yes yes! :cool:
a czy o odczyt i wydruk rejestru błędów też możnaby poprosić? :-)
oj, chyba już za dużo wymagam...
[OT]
kiedyś, gdy w ASO mojego auta poprosiłem o wydruk rejestru błędów z komputera ABS, to serwisant mi go dał, ale niejako "pod stołem" i "żeby szef nie widział". o co chodzi??
rejestr bardzo mi się przydał - ABS czasami działał, a czasami nie, gdy nie zadziałał, to wyrzucał błędy, ale serwis nie był w stanie tego zdiagnozować, twierdził, że wszystko jest ok i chciał zacząć wymieniać po kolei czujniki, kable, centralkę, sterownik, pompę - czyli zarobiłby krocie, a ja nadal miałbym problem - to o to chodzi? dzięki wydrukowi i jego analizie okazało się, że czasami - przy dość wolnym duszeniu na hamulec - przy pedale....... zawiesza się włącznik świateł hamulcowych. wymiana włącznika za 20 zł całkowicie rozwiązała problem (komputer ABS oczywiście czyta też sygnał z tego włącznika).
tak więc proszę się nie śmiać, rejestry błędów czasami się przydają.
szczególnie gdybym np. chciał kupić używany aparat.
[/OT]