Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 132

Wątek: Liczniki aparatów i żywotność migawek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    Ale trzeba jakieś papiery mieć, cokolwiek poza samą puszką?
    Właśnie. Też mnie to interesuje. Mam w planach używany 5d i chciałbym wiedzieć,czy obejmuje mnie wymiana gdy od poprzedniego właściciela nie mam żadnych papierów.

Domyślnie

Wszelkich informacji odnośnie gwarantowanego przebiegu migawki można uzyskać np. na stronie http://www.learn.usa.canon.com/resou...e_papers.shtml
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla sprzętu będącego po gwarancji w którym uszkodzeniu uległa migawka przed gwarantowanym przebiegiem producent na chwilę obecną nie wymaga przedkładania żadnych dokumentów.
    Ostatnio edytowane przez CSI ; 14-11-2011 o 12:13 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Wszelkich informacji odnośnie gwarantowanego przebiegu migawki można uzyskać np. na stronie http://www.learn.usa.canon.com/resou...e_papers.shtml
    "The shutter mechanism on the EOS 50D remains unchanged from the EOS 40D, providing a
    rated life up to 100,000 shots and shutter speeds from 30 sec. to 1/8000 sec., with a maximum
    X-sync for flash at 1/250 sec. The shutter mechanism on the EOS 5D Mark II is newly
    designed, with an integrated shutter-cocking unit and an
    extended rating up to 150,000 shots. It also features shutter speeds
    from 30 sec. to 1/8000 sec., with a maximum X-sync for flash
    at 1/200 sec."

Rated life up to to nie to samo co guaranteed at least, stąd pewnie nieporozumienia u krążące w sieci legendy ludowe.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    A co mają zrobić znawcy wyłącznie jęz. polskiego? Nie korzystać z gwarancji? Nie kupować Canona?
    Naprawdę Canon nie udziela takich informacji na polskich stronach?

Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce, w Polsce kupiłem aparat i wolałbym takie infomacje w rodzimym języku. Sorry, ale w szkole uczyli mnie wiele lat tylko "bratniego" języka.
    :grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristek Zobacz posta
    A co mają zrobić znawcy wyłącznie jęz. polskiego? Nie korzystać z gwarancji? Nie kupować Canona?
    Naprawdę Canon nie udziela takich informacji na polskich stronach?

Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce, w Polsce kupiłem aparat i wolałbym takie infomacje w rodzimym języku. Sorry, ale w szkole uczyli mnie wiele lat tylko "bratniego" języka.
    Chyba za dużo wymagasz, to nie jest instrukcja obsługi użytkownika i nie jest wymagane tłumaczenie.
    "Nie kupować Canona?" Jasne, kup sobie dowolny polski aparat fotograficzny .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Czy za dużo? Każdy sprzęt z polskiej dystrybucji musi mieć polską instrukcję obsługi, a gwarancję nie? Chyba o to chodzi - gwarancja na przebieg migawki? Chyba........
    A może ustawodawcy zapomnieli o warunkach gwarancji? Nie muszą być po polsku? A może to taki gratis dla migawki ze strony Canona?

Za dużo tego chyba i może...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jasne, kup sobie dowolny polski aparat fotograficzny .
    A coś po Druchu i Ami (bo to chyba polskie?) wypuścili?
    Ostatnio edytowane przez kristek ; 14-11-2011 o 14:31

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy za dużo? Każdy sprzęt z polskiej dystrybucji musi mieć polską instrukcję obsługi, a gwarancję nie?
    Nie. Linkowane dokumenty to tzw. white papers. Dokumentacja techniczna.
    W karcie gwarancyjnej brak jakiejkolwiek informacji o migawce i jej gwarantowanym przebiegu.

Chyba o to chodzi - gwarancja na przebieg migawki? Chyba........
    A może ustawodawcy zapomnieli o warunkach gwarancji? A może to taki gratis dla migawki ze strony Canona?
    Dokładnie tak, to taki bonus od Canona, niestety nie jest to nigdzie oficjalnie i jednoznacznie napisane.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na pewno zapytać o to Canon Polska :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Sądzę, że w kwestii napraw i gwarancji reprezentantem Canon Polska jest autoryzowany serwis, który mógłby jasno określić te wartości (o ile istnieją). W końcu to do niego będziemy się zwracać z usterką (oby jak najrzadziej) i to on określi czy uszkodzenie podlega naprawie gwarancyjnej czy nie.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

myślę że dla Canon Polska nie byłoby niczym wielkim powieszenie oficjalnego stanowiska po polsku w sieci odnośnie przebiegów gwarantowanych PRowo dla tej firmy miałoby to sens - oczywiście każdy robi po swojemu

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów