Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 132

Wątek: Liczniki aparatów i żywotność migawek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Kupiłem dwa lata temu nowego 5D mkII. Wykonałem tym aparatem ok 3tys zdjęć po czy wysłałem do serwisu w celu synchronizacji z optyką i problemem komunikacji USB z komputerem. Po powrocie okazało się, że sprzęt ma przebieg migawki większy o ponad pięćset cykli... Jak kupowałem body, opakowanie wyglądało na nigdy nie rozpakowywane, a może ktoś jednak bawił się aparatem zanim trafił w moje ręce... Ale pięćset wyzwoleń migawki na nowy sprzęt to trochę dużo, a może się mylę?
    Pomyśłałem też, że body z obiektywem gdzieś w sklepie może być narażone na tego typu przpadkowe pstryknięcia, ale samo body... Ciekawe, co inni o tym myślą.
    W niektórych sklepach sprzedawcy mogą wyo\porzyczać sprzęt i penie taki CI się trafił:/ pech

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    W niektórych sklepach sprzedawcy mogą wyo\porzyczać sprzęt i penie taki CI się trafił:/ pech
    piszesz bzdury.. przeczytaj parę postów wyżej - włożyli inną kartę i tyle..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Inni myślą że po prostu w serwisie użyto do sprawdzenia innej karty i ona miała taki przebieg.
    Jest na forum wątek który to wyjaśnia i opisuje.
    Stan licznika w tym wypadku nie oznacza przebiegu.
    Kolego, mam na myśli przebieg migawki. Informację o jej przebiegu otrzymałem na wydruku z serwisu, stan licznika nie ma tutaj nic do rzeczy. Podkreślam, że migawka ma o 500 cykli większy przebieg niż powinna.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A skad znałeś przebieg migawki gdy wysyłałeś?Piszesz: "wykonałem tym aparatem około 3tys zdjęć.."
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 02-12-2011 o 18:16

Coś już napisał

Domyślnie

Po włożeniu nowej karty do nowego aparatu, licznik naturalnie wystartował od zera... w tym body używam tylko tej jednej karty i nigdy jej nie przekładam. Napisałem około, ale znałem wskazania, co do jednej klatki, było to dawno temu i nie zawracałem sobie tym głowy, ponieważ nie mam czasu na tego typu sprawy. Napisałem w tym wątku przypadkowo przeglądając temat i zastanowiło mnie jak to możliwe, aby coś takiego mogło mieć miejsce. Ale widzę, że muszę sam sobie odpowiedzieć na to pytanie
    Ostatnio edytowane przez Web ; 02-12-2011 o 19:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jeśli zarzucasz serwisowi nierzetelność [co najmniej ] to sądziłem że wiesz co piszesz .
    Ale już nie jestem o tym przekonany.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Po włożeniu nowej karty do nowego aparatu, licznik naturalnie wystartował od zera... w tym body używam tylko tej jednej karty i nigdy jej nie przekładam. Napisałem około, ale znałem wskazania, co do jednej klatki, było to dawno temu i nie zawracałem sobie tym głowy, ponieważ nie mam czasu na tego typu sprawy. Napisałem w tym wątku przypadkowo przeglądając temat i zastanowiło mnie jak to możliwe, aby coś takiego mogło mieć miejsce. Ale widzę, że muszę sam sobie odpowiedzieć na to pytanie
    Piszesz, że wykonałeś ok 3k zdjęć, a ile razy korzystałes w tym body z LV ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jeśli zarzucasz serwisowi nierzetelność [co najmniej ] to sądziłem że wiesz co piszesz .
    Ale już nie jestem o tym przekonany.
    Nadal jakoś się nie rozumiemy... Serwis uświadomił mi, że kupiłem nowe, fabrycznie zapakowane body z przebiegiem migawki 500 razy.
    Nabyłem ten aparat bezpośrednio po premierze, gdzie na zakup w kraju trzeba było czekać, bo nie był dostępny od ręki, a cena wynosiła 9,5 tys. zł za body.
    Myśle, że nie ma sensu dalej przeciągać tematu.
    Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam jeszcze, że nie jest, to dla mnie jakiś problem... myślałem, że ktoś zwyczajnie spotkał się z podobną sytuacją. Obecnie body ma ok 100 000 wyzwoleń i sprawuje się dobrze... Myślę, że te dodatkowe 500 nie ma znaczenia
    Ostatnio edytowane przez Web ; 02-12-2011 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Orientuje się ktoś czy włączenie w Canonie EOS 40d trybu "live view" jest liczone jako klapnięcie migawki (czy to nabija nam licznik migawki). W nikonie niestety tak.

Proszę o odpowiedź.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Orientuje się ktoś czy włączenie w Canonie EOS 40d trybu "live view" jest liczone jako klapnięcie migawki (czy to nabija nam licznik migawki). W nikonie niestety tak.
    Nie jest, przynajmniej przez ten licznik który można odczytać w EOSInfo.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów