Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 132

Wątek: Liczniki aparatów i żywotność migawek

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Wszelkich informacji odnośnie gwarantowanego przebiegu migawki można uzyskać np. na stronie http://www.learn.usa.canon.com/resou...e_papers.shtml
    "The shutter mechanism on the EOS 50D remains unchanged from the EOS 40D, providing a
    rated life up to 100,000 shots and shutter speeds from 30 sec. to 1/8000 sec., with a maximum
    X-sync for flash at 1/250 sec. The shutter mechanism on the EOS 5D Mark II is newly
    designed, with an integrated shutter-cocking unit and an
    extended rating up to 150,000 shots. It also features shutter speeds
    from 30 sec. to 1/8000 sec., with a maximum X-sync for flash
    at 1/200 sec."

Rated life up to to nie to samo co guaranteed at least, stąd pewnie nieporozumienia u krążące w sieci legendy ludowe.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Wszelkich informacji odnośnie gwarantowanego przebiegu migawki można uzyskać np. na stronie http://www.learn.usa.canon.com/resou...e_papers.shtml
    A co mają zrobić znawcy wyłącznie jęz. polskiego? Nie korzystać z gwarancji? Nie kupować Canona?
    Naprawdę Canon nie udziela takich informacji na polskich stronach?

Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce, w Polsce kupiłem aparat i wolałbym takie infomacje w rodzimym języku. Sorry, ale w szkole uczyli mnie wiele lat tylko "bratniego" języka.
    :grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristek Zobacz posta
    A co mają zrobić znawcy wyłącznie jęz. polskiego? Nie korzystać z gwarancji? Nie kupować Canona?
    Naprawdę Canon nie udziela takich informacji na polskich stronach?

Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce, w Polsce kupiłem aparat i wolałbym takie infomacje w rodzimym języku. Sorry, ale w szkole uczyli mnie wiele lat tylko "bratniego" języka.
    Chyba za dużo wymagasz, to nie jest instrukcja obsługi użytkownika i nie jest wymagane tłumaczenie.
    "Nie kupować Canona?" Jasne, kup sobie dowolny polski aparat fotograficzny .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na pewno zapytać o to Canon Polska :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla sprzętu będącego po gwarancji w którym uszkodzeniu uległa migawka przed gwarantowanym przebiegiem producent na chwilę obecną nie wymaga przedkładania żadnych dokumentów.
    Posiadam aparat kupiony w Stanach Zjednoczonych.
    Producent (choć IMHO bardziej pasowałoby słowo "gwarant") nie chce dowodu zakupu, ale czy w związku z tym, że sprzęt nie podlega European Warranty (co Serwis z łątwością stwierdzi po nr seryjnym) również moja migawka zostanie wymieniona jeżeli zejdzie poniżej 100tys przebiegu ?
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    Ale trzeba jakieś papiery mieć, cokolwiek poza samą puszką?
    Jeżeli to ogólna gwarancja producenta to wystarczy sama puszka bez żadnych papierów. Serwis sobie sprawdzi przebieg i wszystko jasne . Tyczy się to jedynie aparatów z gwarancją przebiegów, dlatego Serwis powinien uściślić jakich dokladnie body. W ogólnych opisach na stronie producenta znalazłem jedynie info dotyczące serii 1 i 5 D, a co z pozostałlymi ?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-11-2011 o 17:38
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Czy za dużo? Każdy sprzęt z polskiej dystrybucji musi mieć polską instrukcję obsługi, a gwarancję nie? Chyba o to chodzi - gwarancja na przebieg migawki? Chyba........
    A może ustawodawcy zapomnieli o warunkach gwarancji? Nie muszą być po polsku? A może to taki gratis dla migawki ze strony Canona?

Za dużo tego chyba i może...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jasne, kup sobie dowolny polski aparat fotograficzny .
    A coś po Druchu i Ami (bo to chyba polskie?) wypuścili?
    Ostatnio edytowane przez kristek ; 14-11-2011 o 14:31

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy za dużo? Każdy sprzęt z polskiej dystrybucji musi mieć polską instrukcję obsługi, a gwarancję nie?
    Nie. Linkowane dokumenty to tzw. white papers. Dokumentacja techniczna.
    W karcie gwarancyjnej brak jakiejkolwiek informacji o migawce i jej gwarantowanym przebiegu.

Chyba o to chodzi - gwarancja na przebieg migawki? Chyba........
    A może ustawodawcy zapomnieli o warunkach gwarancji? A może to taki gratis dla migawki ze strony Canona?
    Dokładnie tak, to taki bonus od Canona, niestety nie jest to nigdzie oficjalnie i jednoznacznie napisane.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Sądzę, że w kwestii napraw i gwarancji reprezentantem Canon Polska jest autoryzowany serwis, który mógłby jasno określić te wartości (o ile istnieją). W końcu to do niego będziemy się zwracać z usterką (oby jak najrzadziej) i to on określi czy uszkodzenie podlega naprawie gwarancyjnej czy nie.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

myślę że dla Canon Polska nie byłoby niczym wielkim powieszenie oficjalnego stanowiska po polsku w sieci odnośnie przebiegów gwarantowanych PRowo dla tej firmy miałoby to sens - oczywiście każdy robi po swojemu

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów