Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Ostrzeżenie

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Małe sprostowanie.
    Taki niewinny telefonik nie może kosztować 10.000$ za minutę. Proceder wygląda następująco. Gość dzwoni pod tajny numer i jak mu nie patrzysz na łapy to wystukuje kod, który pozwala innemu telelfonowi korzystać z twojego numeru. W ten sposób finansuje się super promocje na sex telefony. Po prostu, łoś płaci 2 zł za minute a pozostałe 7 pokrywane jest z numeru ofiary. Po miesiącu może się tego nazbierać całkiem sporo.
    Ale tak na prawdę trzeba być jeleniem żeby się na coś takiego dać złapać.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakoś w ten pierwszy numer nie wierzę. Nie można obarczać kosztami za coś, o czym się jest nieświadomy. Np. w telefonii komórkowej dzwoniący nie płaci za roaming u odbierającego. Przecież to tak, jakbyś kupował książke w księgarni internetowej i policzyli ci cenę za samochód, bo autor "sobie przekierował", miał akurat też na sprzedaż samochód.

Edit: Postu Kocisa nie widziałem. Jego wersja ma sens...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    > 1. Myśleć i nic na "Huraa" - Niczego nie naciskać i niczego nie
    > potwierdzać.
    HURAAA!!!

> 2. Zadzwonić do swojego operatora np. TPSA (9393) i zażądać
    > zablokowania wszystkich numerów komercyjnych tj:
    >
    > *0-700..., 0-300..., 0- 400 ...*
    Oraz zero kierunkowy Sztefen jestem

> 3. Zablokować wszystkie numery: międzymiastowe, międzynarodowe i
    > komórkowe
    oraz wszystkie które zaczynają się od zera i zegarynkę bo coś podejrzana ostatnio się wydaje

> Nie ma innego wyjścia !!!
    to fakt, kilka osób już skoczyło z dachu, trafił się nawet desperat co skoczył z dywanu na podłogę

> Dostaniesz od operatora dwa osobiste hasła i nikomu ich nie
    pokazuj.
    zapisz je sobie w bezpieczym miejscu np. sprajem na bloku w którym mieszkasz ( nie zapomnij dopisać swojego numeru telefonu)

A tak na poważnie, to ta wiadomość krążyła po necie jakieś 2-3 lata temu, ponoć część to prawda, ale problem teoretycznie przynajmniej teleKomuna rozwiązała już dawno, dostałem kiedyś też maila, że krąży wirus po sieci, który zaraża BIOS karty dźwiękowej i bezpowrotnie niszczy wszystkie komponenty kompa, łącznie z myszką i FDD :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A te Kajmany to gdzie?? coś mi chodzi po głowie, że na Mazurach...

BTW, pamiętacie czasy jak jeździła czarna wołga i porywała dzieci

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    A tak na poważnie, to ta wiadomość krążyła po necie jakieś 2-3 lata temu, ponoć część to prawda, ale problem teoretycznie przynajmniej teleKomuna rozwiązała już dawno, dostałem kiedyś też maila, że krąży wirus po sieci, który zaraża BIOS karty dźwiękowej i bezpowrotnie niszczy wszystkie komponenty kompa, łącznie z myszką i FDD :rolleyes:
    To odpowiedz sobie na pytanie dlaczego TP wysyłała ostatnio handlowców by namawiali ludzi do podpisania umów na blokowanie numerów 0300, 0400, 0700

Poza tym pracuję dla telekomu i mogę ci potwierdzić, że takie numery są robione do dziś i co jakiś czas, gdy czujność ludzi spadnie. Chcesz to wierz, nie chcesz to baw się dobrze, tylko nie płacz jeśli kiedyś widząc kwotę za rachunek telefoniczny szczęka opdanie ci do podłogi.
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A czy ten problem dotyczy takze ludzi, ktorzy korzystaja z uslug innych operatorow niz telekompromitacja polska s.a?

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    A czy ten problem dotyczy takze ludzi, ktorzy korzystaja z uslug innych operatorow niz telekompromitacja polska s.a?
    Ogólnie - TAK.

Szczególnie - zależy od firmy. Połaczenia z numerami komercyjnymi to z jednej strony wyższe rachunki, a więc przychody firmy. Z drugiej zaś problemy windykacyjne. te dwie sprawy trzeba umiejętnie wyważyć.

U nas od dawna każdy klient ma domyslnie blokowane numery komercyjne, chyba że sam, na piśmie poprosi o ich odblokowanie. Podobnie z połaczeniami na Twój koszt.
    Co więcej operujemy głównie na radiu, gdzie dużo trudniej niż w sieciach kablowych "podpiąć" się do czyjejś linii i podzwonić na jego koszt. Mimo to też nie brakuje reklamacji w których abonenci używają argumentów "nie znam tego numeru", "nikogo wtedy nie było", "nie dzwonię za granicę"
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

To odpowiedz sobie na pytanie dlaczego TP wysyłała ostatnio handlowców by namawiali ludzi do podpisania umów na blokowanie numerów 0300, 0400, 0700
    Dodatkowa kasa dla telekomuny?

Poza tym pracuję dla telekomu i mogę ci potwierdzić, że takie numery są robione do dziś i co jakiś czas, gdy czujność ludzi spadnie. Chcesz to wierz, nie chcesz to baw się dobrze, tylko nie płacz jeśli kiedyś widząc kwotę za rachunek telefoniczny szczęka opdanie ci do podłogi.
    Płakać nie będę bo nie używam stacjonarnego, nie opłaca się po prostu, jeśli chdzi o internet, to też są najmniej konkurencyjni na rynku. A czy ja napisałem, że to bzdury? Nawet napisałem, że część to ponoć prawda, chciałem żeby trochę uśmiechu pokazało się na twarzach Canonierów, a ty odrazu jakoś tak osobiście to odebrałeś, po prostu nie lubię wpadać w skrajności, telefon jest do dzwonienia, a aparat do fotografowania. I dlatego nigdy nie robiłem testów FF/BF czy afery INFRA GATE - patrz post "Sprawdź czy masz profesjolanly aparat" - to dopiero było śmieszne . Na koniec jeszcze dowalę, że KIT od 350D jest moim zdaniem rewelacyjny - ale mnie teraz pojadą

Pozdrawiam wszystkich uśmiechniętych, a pozostali niech się połaskoczą po stopach, może zobaczą, że słonko świeci

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Dodatkowa kasa dla telekomuny?
    raczej rezygnacja z niej ;-)

Płakać nie będę bo nie używam stacjonarnego, nie opłaca się po prostu, jeśli chdzi o internet, to też są najmniej konkurencyjni na rynku. A czy ja napisałem, że to bzdury? Nawet napisałem, że część to ponoć prawda, chciałem żeby trochę uśmiechu pokazało się na twarzach Canonierów, a ty odrazu jakoś tak osobiście to odebrałeś, po prostu nie lubię wpadać w skrajności, telefon jest do dzwonienia, a aparat do fotografowania. I dlatego nigdy nie robiłem testów FF/BF czy afery INFRA GATE - patrz post "Sprawdź czy masz profesjolanly aparat" - to dopiero było śmieszne . Na koniec jeszcze dowalę, że KIT od 350D jest moim zdaniem rewelacyjny - ale mnie teraz pojadą

Pozdrawiam wszystkich uśmiechniętych, a pozostali niech się połaskoczą po stopach, może zobaczą, że słonko świeci
    Napisałeś coś ze krąży od 2..3 lat jak wiele innych "rewelacji". Do siebie nie wziąłem , tylko mam z tym na codzien do cznynienia :-D
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

raczej rezygnacja z niej ;-)

Napisałeś coś ze krąży od 2..3 lat jak wiele innych "rewelacji". Do siebie nie wziąłem , tylko mam z tym na codzien do cznynienia :-D
    wiesz, może TP doszła do wniosku, że więcej zarobi na usłudze blokowania numerów wychodzących niż na niezapłaconym przez abonenta rachunku za 10.000 PLN, który notabene może być dla nich nieściągalny. Ale to nie mój problem, cały czas może niezbyt jasno ale twierdzę, że być może problem przez Ciebie opisany istnieje w takiej czy innej formie. A wątek można by ciągnąć w nieskończoność, ale chyba nie na tm forum. Dla osłody życzę wszystkim takiej paczki za 500zł.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów