Ogólnie potwierdzam twe zdanie, jednak skoro takie wałki mają miejsce, to są ludzie którzy się łapią na to.
I nie muszą to być głupcy, czy "nienormalni" tylko ludzie, którzy niekoniecznie o takich wałkach wiedzą...:-)
Ogólnie potwierdzam twe zdanie, jednak skoro takie wałki mają miejsce, to są ludzie którzy się łapią na to.
I nie muszą to być głupcy, czy "nienormalni" tylko ludzie, którzy niekoniecznie o takich wałkach wiedzą...:-)
Pozdrawiam
Marek
A ja teraz powiem wam,że miałem taką historię.I to 2 razy w ciągu jednego dnia ktoś chciał,żebym zadzwonił na jakiś numer.Pierwszego telefonu nie pamiętam,ale drugi to był tekst z automatu,że komputer jakiegoś ośrodku wypoczynkowego na Mazurach wylosował mój numer i wygrałem tygodniowy pobyt w ich ośrodku.,,Automatyczna pani'' poprosiła,żebym w ciągu godziny zadzwonił na jakiś numer w celu potwierdzenia przyjęcia nagrody.Inaczej nici z pobytu.Oczywiście wyczułem podstęp i olałem sprawę.Całe szczęście...
Festyk -> ten numer z automatem jest nieszkodliwy, spotkalem sie z tym. Po prostu chca ci wcisnac 'darmowy pobyt', ale jednym z warukow jest obowiazek wykupienia calodziennego wyzywienia w danym osrodku, a to wynosi minimum 50 pln od osoby. Kraza tez maile z podobnymi 'wygranymi' i dotycza wczasow w calej Europie.
Tego nie wiem bo nie zadzwoniłem.Ale fak faktem w ciągu jednego dnia były 2 tego typu telefonu,a to już dziwne.Do tego w pierwszym chodziło o coś innego.Tylko nie pamiętam już o co.Zamieszczone przez Bilu
Wprost przeciwnie. To naliczący opłate musi udowodnić, że nalicza ją słusznie. Jak wyślę komuś fakturę do zapłacenia, bo rzekomo kupil 1Ds u mnie, to on ma obowiązek dowodzić, że tak nie było? Szukać świadków itp.?Zamieszczone przez MarekC
I tak najlepszym sposobem na załatwienie reklamacji wg. Twoich informacji jest uszkodzenie skrzynki![]()
He,he .. podstawą naliczenia rachunku za rozmowy telefoniczne są rekordy bilingowe które generuje np. centrala telefoniczna. Są one w odpowiedni sposób zabezpieczone, tak samo jak procedury dostarczenia ich do systemów informatycznych które dokonują postprocesingu. Jeżeli rekord bilongowy jest prawidłowy oraz system post- pracuje prawidłowo - nie ma podstaw do podważania słuszności naliczania i rachunek jest wystawiany :-).Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jesli się z nim nie zgadzasz - reklamujesz. Jak, z grubsza, rozpatrywana jest reklamacja - opisałem. WIęcej napisać nie mogę...podobnie jak podania innych, mniej znanych sposobów i skutecznych sposobów na to by reklamacja była uznana...sorry
Co do Twego przykładu - jeśli znasz czyjeś dane osobowe, szczególnie te poufne i użyjesz ich w rachunku/fakturze - pewnie że będzie dokładnie tak jak opisujesz. Mało to osób pałęta się po sądach oskarżanych o różne przestępstwa, tylko dlatego że kiedyś zgubili dowód osobisty i ktoś wykorzystał zawarte w nim dane ??
Pozdrawiam
Marek
Nie no, ogolnie w opisanym "numerze na paczke" wg mnie ciezko sie bedzie odwolac. W koncu ktos zadzwonil pod ten nieszczesny numer z telefonu abonenta, niby dlaczego mialaby zostac przyjeta reklamacja? Bo drogo? A moze ten ktos chcial zadzwonic na sekslinie przez kajmany, w koncu rozne sa zboczenia.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Tak, ale jak udowodnisz ze nie chciales zadzwonic na przekierowanie na kajmany i sekslinie?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()