Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Ostrzeżenie

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Ogólnie potwierdzam twe zdanie, jednak skoro takie wałki mają miejsce, to są ludzie którzy się łapią na to.
    I nie muszą to być głupcy, czy "nienormalni" tylko ludzie, którzy niekoniecznie o takich wałkach wiedzą...:-)
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

MarekC - dobrze ze to wrzuciles - warto zachowac czujnosc, bo a noz widelec np. ktos sobie idzie a przed nim facet podnosi obiektyw i mowi "To Pana?", itd. Znamy ten numer w odniesieniu do zlotych obraczek...

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja teraz powiem wam,że miałem taką historię.I to 2 razy w ciągu jednego dnia ktoś chciał,żebym zadzwonił na jakiś numer.Pierwszego telefonu nie pamiętam,ale drugi to był tekst z automatu,że komputer jakiegoś ośrodku wypoczynkowego na Mazurach wylosował mój numer i wygrałem tygodniowy pobyt w ich ośrodku.,,Automatyczna pani'' poprosiła,żebym w ciągu godziny zadzwonił na jakiś numer w celu potwierdzenia przyjęcia nagrody.Inaczej nici z pobytu.Oczywiście wyczułem podstęp i olałem sprawę.Całe szczęście...
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Festyk -> ten numer z automatem jest nieszkodliwy, spotkalem sie z tym. Po prostu chca ci wcisnac 'darmowy pobyt', ale jednym z warukow jest obowiazek wykupienia calodziennego wyzywienia w danym osrodku, a to wynosi minimum 50 pln od osoby. Kraza tez maile z podobnymi 'wygranymi' i dotycza wczasow w calej Europie.

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bilu
    Festyk -> ten numer z automatem jest nieszkodliwy, spotkalem sie z tym. Po prostu chca ci wcisnac 'darmowy pobyt', ale jednym z warukow jest obowiazek wykupienia calodziennego wyzywienia w danym osrodku, a to wynosi minimum 50 pln od osoby. Kraza tez maile z podobnymi 'wygranymi' i dotycza wczasow w calej Europie.
    Tego nie wiem bo nie zadzwoniłem.Ale fak faktem w ciągu jednego dnia były 2 tego typu telefonu,a to już dziwne.Do tego w pierwszym chodziło o coś innego.Tylko nie pamiętam już o co.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Co do drugiej wątpliwości - [...] to jeszcze pozostaje udowowdnienie, że "zgoda" na przyjęcie jej była podejęta bez Twojej wiedzy...
    Wprost przeciwnie. To naliczący opłate musi udowodnić, że nalicza ją słusznie. Jak wyślę komuś fakturę do zapłacenia, bo rzekomo kupil 1Ds u mnie, to on ma obowiązek dowodzić, że tak nie było? Szukać świadków itp.?

I tak najlepszym sposobem na załatwienie reklamacji wg. Twoich informacji jest uszkodzenie skrzynki
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Wprost przeciwnie. To naliczący opłate musi udowodnić, że nalicza ją słusznie. Jak wyślę komuś fakturę do zapłacenia, bo rzekomo kupil 1Ds u mnie, to on ma obowiązek dowodzić, że tak nie było? Szukać świadków itp.?

I tak najlepszym sposobem na załatwienie reklamacji wg. Twoich informacji jest uszkodzenie skrzynki
    He,he .. podstawą naliczenia rachunku za rozmowy telefoniczne są rekordy bilingowe które generuje np. centrala telefoniczna. Są one w odpowiedni sposób zabezpieczone, tak samo jak procedury dostarczenia ich do systemów informatycznych które dokonują postprocesingu. Jeżeli rekord bilongowy jest prawidłowy oraz system post- pracuje prawidłowo - nie ma podstaw do podważania słuszności naliczania i rachunek jest wystawiany :-).
    Jesli się z nim nie zgadzasz - reklamujesz. Jak, z grubsza, rozpatrywana jest reklamacja - opisałem. WIęcej napisać nie mogę...podobnie jak podania innych, mniej znanych sposobów i skutecznych sposobów na to by reklamacja była uznana...sorry

Co do Twego przykładu - jeśli znasz czyjeś dane osobowe, szczególnie te poufne i użyjesz ich w rachunku/fakturze - pewnie że będzie dokładnie tak jak opisujesz. Mało to osób pałęta się po sądach oskarżanych o różne przestępstwa, tylko dlatego że kiedyś zgubili dowód osobisty i ktoś wykorzystał zawarte w nim dane ??
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wprost przeciwnie. To naliczący opłate musi udowodnić, że nalicza ją słusznie.
    Nie no, ogolnie w opisanym "numerze na paczke" wg mnie ciezko sie bedzie odwolac. W koncu ktos zadzwonil pod ten nieszczesny numer z telefonu abonenta, niby dlaczego mialaby zostac przyjeta reklamacja? Bo drogo? A moze ten ktos chcial zadzwonic na sekslinie przez kajmany, w koncu rozne sa zboczenia.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale ktoś zadzwonił na numer w Polsce. I tylko za tyle może być na podstawie rekordów bilingowych czy czegokolwiek obciążony.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale ktoś zadzwonił na numer w Polsce. I tylko za tyle może być na podstawie rekordów bilingowych czy czegokolwiek obciążony.
    Tak, ale jak udowodnisz ze nie chciales zadzwonic na przekierowanie na kajmany i sekslinie?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów