Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Ostrzeżenie

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Tu jest problem z tzw. zapisami drobnym druczkiem. Gdzieś w zapisach umowy pomiędzy TP i operatorem sexlini są właśnie informacje o przekierowaniach. W tym przypadku TP jest wspoólnikiem procederu.
    Z mojej wiedzy na ten temat wynika, że właściciel central może dowolnie sterować ruchem połączeń. To jest trochę inaczej zorganizowanie niż internet gdzie prawie wszyscy mogą prawie wszystko. W sieci tele bez zgody operatora nie da się zrobić praktycznie nic.
    Więc dlatego tak trudno udowodnić TP cokolwiek. Wszystkie te przekręty nabijają kasę również TP. Gdyby chcieli, problemu już od dawna by nie było.
    Dokładnie - ruchem telefonicznym kierują centrale, które może skonfigurować tylko operator i ich producent czy serwis.
    Zgadza się też, że głównie TP ma z takich połaczeń niemałe pieniądze, oraz łebskich prawników, którzy pisząc umowy, regulaminy tworzą też wytyczne potrzebne do postępowań w sądach. Natomiast nie jest do końca prawdą, że gdyby chciała to problemu by nie było, bo w wielu przypadkach problemem są nieuczciwi abonenci.
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Upss, zablokowć połączenia międzymiastowe??? Przecież dzwoniąc w chwili obecnej kręcisz nawet do wójka za ściana 058 czy tez 056. Może i ten numer jest ćwiczony ale nie wierzę by w kwotach tak astronomicznych. Fakt lepiej wszystkie babcie poinformować by nic nie naciskaly w telefonach i nie wpuszczały do domu obcych.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cholera, "wujka" oczywiście
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Theoo
    Upss, zablokowć połączenia międzymiastowe??? Przecież dzwoniąc w chwili obecnej kręcisz nawet do wójka za ściana 058 czy tez 056. Może i ten numer jest ćwiczony ale nie wierzę by w kwotach tak astronomicznych. Fakt lepiej wszystkie babcie poinformować by nic nie naciskaly w telefonach i nie wpuszczały do domu obcych.
    komercyjne 0700..0300..0400
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Niezupełnie. Jeżeli nie masz wprowadzonej blokady na numery komercyjne, tym samym zgadzasz się na wykonywanie ich z twego telefonu, czy przekierowania na takie numery. I nic tu więcej do udowadniania nie ma. TP oferuje usługi blokowania takich połaczeń i tylko Ty decydujesz czy chcesz z nich korzystać czy nie chcesz.
    Właśnie, ja decyduje. A nie operator czy drugi abonent. Wyobraź sobie, że ustawiam taką maszynę na swoim numerze domowym. Dzwonisz do mnie nie świadomy niczego i co? Masz płacić mi miliony za to, że do mnie zadzwoniłeś? Bo przecież zadzwoniłeś, czyli chciałeś.

To trochę jak z słynnym powiedzeniem Kerna, które sparafrazowane do tej sytuacji brzmiałoby: "Każda kobieta zgadza się na gwałt, jeśli nie nosi pasa cnoty".
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Właśnie, ja decyduje. A nie operator czy drugi abonent. Wyobraź sobie, że ustawiam taką maszynę na swoim numerze domowym. Dzwonisz do mnie nie świadomy niczego i co? Masz płacić mi miliony za to, że do mnie zadzwoniłeś? Bo przecież zadzwoniłeś, czyli chciałeś.

To trochę jak z słynnym powiedzeniem Kerna, które sparafrazowane do tej sytuacji brzmiałoby: "Każda kobieta zgadza się na gwałt, jeśli nie nosi pasa cnoty".
    Tomasz, wybacz ale więcej nic nie zdradzę. Może oprócz tego, że kolega zajmujący się zabezpieczeniami pokazał mi jak za pomocą ogólnie dostępnego urządzenia ( nie zwykłego telefonu) dzwonił do mnie z ID dowolnej strony wybierającej !!. jaja sobie robiliśmy z ludzi, którzy byli akurat na wczasach, za numer dzwoniący podstawialiśmy np. numer jednego z dyrektorów i szło ... I były rekordy bilingowe tego połaczenia, tyle że był to ekperyment i zostały usunięte....
    teraz wyobraź sobie, ze na linii na którą dzwonisz jest podpięte coś takiego, usługa CLIP (identyfikacja numeru dzwoniącego). Twój numer jest zapamietywany i w pewien sposób (nie zdradzę jaki) generowane są "z Twego numeru" połaczenia... Acha .. urządzonko kosztuje kilkaset $
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 12-01-2006 o 17:05
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Tomasz, wybacz ale więcej nic nie zdradzę. Może oprócz tego, że kolega zajmujący się zabezpieczeniami pokazał mi jak za pomocą ogólnie dostępnego urządzenia ( nie zwykłego telefonu) dzwonił do mnie z ID dowolnej strony wybierającej !!. jaja sobie robiliśmy z ludzi, którzy byli akurat na wczasach, za numer dzwoniący podstawialiśmy np. numer jednego z dyrektorów i szło ... I były rekordy bilingowe tego połaczenia, tyle że był to ekperyment i zostały usunięte....
    teraz wyobraź sobie, ze na linii na którą dzwonisz jest podpięte coś takiego, usługa CLIP (identyfikacja numeru dzwoniącego). Twój numer jest zapamietywany i w pewien sposób (nie zdradzę jaki) generowane są "z Twego numeru" połaczenia... Acha .. urządzonko kosztuje kilkaset $
    Umiesz ladne basnie opowiadac, moze bys wydawnictwo otworzyl, dorobisz sobie :-D

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kolejny dowód, że to wina burdelu w TPSA.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Kolejny dowód, że to wina burdelu w TPSA.
    Tomek, nie wina burdelu tam (choć faktycznie jest) ile niedoskonałości protokołów telekomunikacyjnych. Podobnie jak w IP nie wszystko jest do końca i jednoznacznie zdefiniowane i opisane i takie "luki" są wykorzystywane przez różnej maści hackerów (jak w internecie).
    To jest zupełnie tak samo, jak np. niedoskonały AWB w 350d. Jeden tłumaczy to sobie niedoskonałościami algorytmu, niejednorodnym światłem, itd...i nie zwracając na to uwagi cieszy się sprzętem, a drugi zaś (jak Ty wobec TP) reprezentuję postawę życzeniową - chce super balansu i nie obchodzą go jakieś ograniczenia, bo płaci i wymaga...
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 13-01-2006 o 11:38
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Białystok

Domyślnie

TPSA używa złych protokołów więc ponosi odpowiedzialnośc za ich błędy. Gdy TCP/IP zainstaluje sobie sam, to ja za to odpowiadam.

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów