Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Ostrzeżenie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie udowodnie i nie muszę.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja tez dostałem maila od pracownika TEPSy o identycznej tresci... a tekst jest pochodzi z AGORY, ten albo zeszly miesiac.. pewny nie jetsem.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Tak, ale jak udowodnisz ze nie chciales zadzwonic na przekierowanie na kajmany i sekslinie?
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie udowodnie i nie muszę.
    Ale TPSA ma dowód, że z Twojego telefonu zadzwoniono na takie połączenie (domyślnie za Twoją zgodą) w postaci tych bilingow postprocesingowanych czy co tam z nimi robia zboczeńcy (tfu) ;-)
    Takze teraz Twój ruch aby odeprzeć argumenty.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ma dowód, że dzwoniłem na numer w Polsce. Teraz musza jeszcze udowodnić, że zgodziłem się na przekierowanie. Według MarkaC te "dowody" niszczą. Ich problem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czyli najlepszy sposob na darmowe dzwonienie na sekslinie to dowiedziec sie o takim przekierowaniu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    raczej rezygnacja z niej ;-)

Napisałeś coś ze krąży od 2..3 lat jak wiele innych "rewelacji". Do siebie nie wziąłem , tylko mam z tym na codzien do cznynienia :-D
    wiesz, może TP doszła do wniosku, że więcej zarobi na usłudze blokowania numerów wychodzących niż na niezapłaconym przez abonenta rachunku za 10.000 PLN, który notabene może być dla nich nieściągalny. Ale to nie mój problem, cały czas może niezbyt jasno ale twierdzę, że być może problem przez Ciebie opisany istnieje w takiej czy innej formie. A wątek można by ciągnąć w nieskończoność, ale chyba nie na tm forum. Dla osłody życzę wszystkim takiej paczki za 500zł.

Uzależniony

Domyślnie

Jakies 3 lata temu moj kuzyn musial sprzedac samochod i wziasc pozyczke zeby zaplacic za rachunek TPSA. Rachunek wykrecil mu dialer (kuzyn korzystal z modemu) ktory zainstalowal mu sie podczas chodzenia po strochach WWW. Przez 3 tygodnie laczyl sie z internetem nie przez serwer TPSA ale przez serwer ktory wybieral dialer, a serwer stal na malej wysepce na oceanie spokojnym. Kuzyn nigdy sie nie przyznal ile zaplacil ale sadzac po samochodzie ktory sprzedal, musialo to byc kilkadziesiat tysiecy zlotych. Do tego doszly koszty procesu z TPSA, ktory zreszta przegral...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    wiesz, może TP doszła do wniosku, że więcej zarobi na usłudze blokowania numerów wychodzących
    usługa ta jest za darmo. Tak mam podpisaną umowę :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Tu jest problem z tzw. zapisami drobnym druczkiem. Gdzieś w zapisach umowy pomiędzy TP i operatorem sexlini są właśnie informacje o przekierowaniach. W tym przypadku TP jest wspoólnikiem procederu.
    Z mojej wiedzy na ten temat wynika, że właściciel central może dowolnie sterować ruchem połączeń. To jest trochę inaczej zorganizowanie niż internet gdzie prawie wszyscy mogą prawie wszystko. W sieci tele bez zgody operatora nie da się zrobić praktycznie nic.
    Więc dlatego tak trudno udowodnić TP cokolwiek. Wszystkie te przekręty nabijają kasę również TP. Gdyby chcieli, problemu już od dawna by nie było.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ma dowód, że dzwoniłem na numer w Polsce. Teraz musza jeszcze udowodnić, że zgodziłem się na przekierowanie. Według MarkaC te "dowody" niszczą. Ich problem.
    Niezupełnie. Jeżeli nie masz wprowadzonej blokady na numery komercyjne, tym samym zgadzasz się na wykonywanie ich z twego telefonu, czy przekierowania na takie numery. I nic tu więcej do udowadniania nie ma. TP oferuje usługi blokowania takich połaczeń i tylko Ty decydujesz czy chcesz z nich korzystać czy nie chcesz.

Dalej jeśli ktoś dzwoni z Twego telefonu, robi to za twoim przyzwoleniem, bo telefon jest w twoim domu, który nie jest miejscem publicznym, do którego każdy ma dostep w dowolnej chwili.
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów