Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: stałka vs. zoom (powyżej f/4.0)

Mieszany widok

Domyślnie

Powiem tak trochę z innej beczki ostatnio kupiłem sobie obiektyw manualny Canona i dopiero wczoraj miałem czas nim pofocić i powiem wam że dawno nie robiło się mi tak dobrze zdjęć jak wczoraj gdy musiałem szukać tej ostrości i kombinować obiektywem z af było by tylko tu chcę ostrość i tyle a tu trzeba się trochę napracować i to jest fajne pozdr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gsr17 Zobacz posta
    ostatnio kupiłem sobie obiektyw manualny Canona i dopiero wczoraj miałem czas nim pofocić i powiem wam że dawno nie robiło się mi tak dobrze zdjęć jak wczoraj gdy musiałem szukać tej ostrości i kombinować obiektywem z af było by tylko tu chcę ostrość i tyle a tu trzeba się trochę napracować
    Jaki z tego wniosek, że nawięcej myslenia i kreatywności wymagają manualne stałki Gdyby do tego dodać ograniczenie w postaci kliszy fotograficznej, to stopień trudności jeszcze bardziej wzrasta. Czy w takim razie najbardziej wymagajacą jest stałka na analogu Tak rozumując można by dojść do wniosku, że to najbardziej elitarny sposób fotografowania :-? Czy prawdą jest, że postęp technologiczny prowadzi stopniowo do bezmyślności i automatyzmu w działaniach fotografów oraz obniża wartość ich kreatywności Wydaje mi się, że wręcz przeciwnie, wraz z pozszerzaniem się ilości róznych "ułatwień" kreatywność i myślenie jeszcze bardziej zyskują na znaczeniu. :cool:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    uważam, że przesadziłeś.
    Dodałem :smile: żebyś nie potraktował tej wypowiedzi całkiem poważnie, jeśli mimo to poczułeś się obrażony, to przepraszam
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 31-10-2011 o 10:24 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów