Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zacinający się MF pomocy!!

Domyślnie Zacinający się MF pomocy!!

Witam.
    Mam takowy problem. Zakupiłem obiektyw C 50mm 1.8 mk2 i w momencie kiedy używam MF w około połowie ruchu można wyczuć jakby zacięcie delikatny opór, delikatny zgrzyt i później do końca chodzi już normalnie. AF ostrzy szybko i celnie bez dodatkowych zgrzytów. Co może być tego przyczyną i czy jest to groźne bo nie wiem czy powinienem go zwrócić. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

No raczej to nie jest normalny objaw, miałem taki sam i mi co prawda nie trafiał dobrze ale nic się nie zacinało.
    ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Najprawdopodobniej uszkodzona jest zębatka. Koszt naprawy tego w autoryzowanym serwisie to około 150 zł.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Szkoda. Ale cóż tanie mięso psy jedzą. Oddam go przy najbliższej okazji. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Masz gwarancję to wysyłaj szybko na Żytnią, naprawią i będziesz się cieszył sprawnym szkłem. Swoją drogą to optymistą jesteś pisząc, że AF w tym szkle jest szybki ale jek wystarcza to jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów