Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon 85mm f/1,8

Domyślnie Canon 85mm f/1,8

Witam ,nie wiem czy dobrze trafiłem z tym postem ale potrzebuję pomocy.
    Sprzedałem tytułowy obiektyw jednak, kupujący po pewnym czasie zgłosił mi ze obiektyw ostrzy na af idealnie w punkt , a po przełączeniu go na mf też działa autofokus i tu moje pytanie czy to jest jakaś usterka czy tak ten obiektyw ma, u mnie wszystko działało poprawnie i dziwię się że coś takiego nastąpiło u kupującego, bardzo bym prosił o poradę co mogło się stać ewentualnie czy kupujący nie wprowadza mnie w maliny. Z góry dziękuje za każda pomoc i radę.

Domyślnie

może przełącznik nie przełącza?

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

jak sama nazwa wskazuję Auto Focus to tryb kiedy aparat łapie ostrość automatycznie, Manual Focus to tryb kiedy robisz to manualnie. Żaden obiektyw nie powinien cierpieć na dolegliwość o której piszesz. Chyba że kupujący ustawił tryb manualny ale w aparacie, nie na obiektywie. Mimo wszystko jeśli ustawił M na obiektywie to coś z obiektywem nie tak, może jedynie przełącznik nie zatrybił i niech przełączy kilka razy. Może sytuacja wróci do normy.

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Domyślnie

Może niech kupujący spróbuje, czy przy ustawieniu MF na obiektywie, działa mu AF w trybie Live View.
    Problem z przełącznikiem AF/MF, zazwyczaj polega na tym, że zacina się w jednym z trybów i nie można go przesunąć.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Uprawnienia umieszczania postów