Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: fotografować dla siebie-dośw. fotografujących koncerty i wydarzenia bez akredytacji

Domyślnie fotografować dla siebie-dośw. fotografujących koncerty i wydarzenia bez akredytacji

Cześć

Postanowiłem założyć owy temat by wymienić sie informacjami na temat fotografowania bez akredytacji.
    Różnie to bywa w różnych częściach Polski.We Wrocławiu nie miałem problemów z fotografowaniem bez akredytacji choć czasem leg. prasowa załatwiała sprawę ale niekiedy znajomi mieli problemy jadąc na drugi koniec kraju i " odbijali" sie od bramki bo ochrona kazała otwierać plecaki i torby...

Czy ktoś ma doświadczenie na temat fotografowania w stodole w Warszawie?
    Będę tam na dniach na koncercie a niestety do tej pory nie dostałem odpowiedzi na moją prośbę o mozliwość wykonania zdjeć.
    Jadę tam prywatnie i nie bardzo chce "odbić" się od bramek jak zobaczą w mojej torbie eLki i wiele innych gratów foto które zwykłego zjadacza chleba przyprawiają o zawroty głowy.

Dzięki wszytkim za zainteresowanie tematem,uzupełniajmy bazę o kolejne miejsca by unikać nieprzyjemnych niespodzianek.
    Pozdro
    L-dorado
    blog

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale dlaczego bez akredytacji chcesz?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna Awatar Jordański
    Miasto
    Jordanowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ale dlaczego bez akredytacji chcesz?
    Bo jej nie dostał. Nie prosił, nie chciał, powodów może być sto. Bez sensu pytanie.

Ja też robię foty dla siebie, np. na imprezach sportowych i nie mam akredytacji. Sam kupuję bilety i wchodzę. Nie ma problemu ze sprzętem. Na koncercie może być podobnie. Można chyba wejść jako fotograf. Pewnie wiele zależy od karków na bramce...
    Canon EOS 50D + Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + Canon EF 50 mm f/1.4 USM + Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM

Jordania | Akaba | Amman | Morze Martwe | Petra

Domyślnie

Jakbylem ostatnio w stodole to wisiala kartka, ze mozna wchodzic ze sprzetem do 3 albo 5 megapikseli. jak masz 1dmk1 nie masz co sie martwic

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewyy Zobacz posta
    Jakbylem ostatnio w stodole to wisiala kartka, ze mozna wchodzic ze sprzetem do 3 albo 5 megapikseli. jak masz 1dmk1 nie masz co sie martwic
    Gorzej, jak masz w kieszeni jakąś w miarę współczesną komórkę
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dokładnie to miałem napisać. Z takim SGS 2 czy japkiem 4S już nie wpuszczają...

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jordański Zobacz posta
    Bo jej nie dostał. Nie prosił, nie chciał, powodów może być sto. Bez sensu pytanie.
    nie takie bez sensu
    pomyślałem, ze może kolega chce fotografować bez akredytacji, bo np. myśli, że nie sposób jej dostać
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najlepie miec długą rurę i strzelać z widowni. No i nie afiszować sie ze sprzętem na bramce. Nigdy nie biorę torby fotograficznej, tylko zwykłą. Mozna odpiąć obiektyw od body i czymś zmaskować. Ja chadzam na takie koncerty, gdzie mozna focić przez 2 utwory, a potem jeszcze na bisach. Dużo zalezy od organizatorów, kalibru artysty i rodzaju muzyki (ja focę wyłącznie jazz, więc nie jest źle, akredytację raz mam, raz nie).

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez akredytacji nie dasz rady w Stodole robić zdjęcia lustrem. Najlepiej o to poprosić jednego z występujących by Cię wpisał na listę gości z zaznaczeniem o możliwości robienia zdjęć. Dostaniesz wtedy na bramce dwie opaski (VIP + Foto) i masz wejście na balkon i pod scenę z aparatem. Z tego co słyszałem sama Stodoła ma swojego fotosistę i nie chętnie dają od siebie akredytacje na foto.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na Kult jedziesz?
    jaj pisze Krasuski - jak nie masz papierów to zapomnij.. generalnie odpuść sobie zdjęcia i baw się dobrze.. bez akr. ciężko będzie - nawet jak cie wpuszczą to i tak pod sceną nie poszalejesz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów