Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Jak sprawdzić, który podzespół jest zepsuty?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jak sprawdzić, który podzespół jest zepsuty?

Mój komputer jest w stanie krytycznym. Jest jakiś program/sposób na sprawdzenie kondycji podzespołów?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A co ten temat ma wspólnego z różnościami o fotografii?...
    Przeniosłem do właściwego działu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Sprecyzuj pojęcie "komputer w stanie krytycznym" to może coś podpowiem.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jest prosty sposób - wymieniasz po kolei podzespoły aż komputer wyjdzie ze stanu krytycznego
    Poważnie to podaj więcej informacji co się dzieje, na podstawie tego co napisałeś nikt nie pomoże. Nie wszystko przetestujesz programowo - można sprawdzić np pamięć, dysk twardy czy procesor.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Jest prosty sposób - wymieniasz po kolei podzespoły aż komputer wyjdzie ze stanu krytycznego
    Poważnie to podaj więcej informacji co się dzieje, na podstawie tego co napisałeś nikt nie pomoże. Nie wszystko przetestujesz programowo - można sprawdzić np pamięć, dysk twardy czy procesor.
    Stan krytyczny nie oznacza że się nie odpala. Może po prostu okropnie przymulać. Wyjmowanie podzespołów jest dobre jak nie wstaje tylko leży i kwiczy.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Możliwe że jest tak, że to tylko antywirus jest w stanie krytycznym albo wcale go nie ma...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Najlepiej poczekać na wypowiedz autora wątku.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Stan krytyczny nie oznacza że się nie odpala. Może po prostu okropnie przymulać. Wyjmowanie podzespołów jest dobre jak nie wstaje tylko leży i kwiczy.
    Może też się co chwilę wieszać z powodów uszkodzonej pamięci, wtedy wymiana pomoże. Zresztą to było trochę żartem. Nic konkretnego nie powiemy bez dokładniejszej informacji o objawach, a może nawet wtedy nie będzie się dało nic powiedzieć.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czasami nagle wyskakuje blue screen i robi sie restart kompa, ostatnio kilka razy zdarzyło się tak że sam tak jakby chciał się zrestartować tyle że proces ponownego włączenia nie przebiegał do końca tzn. przycinał się w pewnym momencie po czy musiałem wyjmować wtyczke z kontaktu żeby na nowo odpalił bo przyciski na obudowie nie reagowały.
    Często nie chce pracować z antenką od wi-fi, gdzie była wymieniana. Jedna kość RAMu poszła się ***** bo widzę że odczytuje tylko 4 zamiast 8, przez co spowolnił i nawet filmy w full hd nie chodzą płynnie. Ten ram to padł ostatnio, reszta objawów chwile wcześniej się ujawniła.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToBe Zobacz posta
    czasami nagle wyskakuje blue screen i robi sie restart kompa, ostatnio kilka razy zdarzyło się tak że sam tak jakby chciał się zrestartować tyle że proces ponownego włączenia nie przebiegał do końca tzn. przycinał się w pewnym momencie po czy musiałem wyjmować wtyczke z kontaktu żeby na nowo odpalił bo przyciski na obudowie nie reagowały.
    Często nie chce pracować z antenką od wi-fi, gdzie była wymieniana. Jedna kość RAMu poszła się ***** bo widzę że odczytuje tylko 4 zamiast 8, przez co spowolnił i nawet filmy w full hd nie chodzą płynnie. Ten ram to padł ostatnio, reszta objawów chwile wcześniej się ujawniła.
    Zacznij od zasilacza.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów