Ho, ho szkoda, że w dziale przyrodniczym nie ma nigdy tak szybkiego i licznego odzewu
To w takim razie mój ruch, czyli odpowiedź. Jak teraz na to patrzę, to faktycznie przydałyby się bardziej groźne miny i emocje, a jak już są to nie wszystkie na raz. Generalnie moim zamysłem było faktycznie stworzyć klimat twardego zespołu metalowego i jak widać z komentarzy nie do końca się udało. Ale nie miało tak być na każdym zdjęciu i za wszelką cenę, bo robiąc im dużo różnych zdjęć portretowałem chłopaków też jako ich samych. A chłopaki w tym wieku choć z mrocznymi duszami to są po prostu weseli osobnicy, wyluzowani we własnym towarzystwie i sami swoje groźne miny traktowali jako wygłupy, co skutkowało ogólną wesołością. I myślę, że głównie to udało mi się uchwycić na zdjęciach, co też mnie jakoś cieszy, bo portret polega na pokazaniu kogoś jakim jest. No a klimat metalowy na tym ucierpiał nieco.

A jeszcze zamykając trochę offtopowy temat butów, to tak naprawdę takie białe buty typu "adidas z jęzorem" były właśnie obuwiem metalowców. Można pooglądać sobie dawniejsze zdjęcia takich zespołów jak Metallica, Slayer itp. Glany przyszły później i zapożyczone zostały od punków. Co do mody na dziś to nie mam pewności, bo piszę o tym pamiętając co nosiliśmy na sobie 20 lat temu (bo sam byłem metalem) - mieliśmy takie białe buty a potem glany też. A już tak wspominając, to najgorsze były obcisłe czarne spodnie - szczyt niewygody