Strona 92 z 269 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to ja dla odmiany poprosze male, lekkie, ale bez kompromisow optycznych 20/2.0 do cropsa. ostre w calym kadrze od f/2.8 i w cenie nie przekraczajacej 400 EUR. z checia stabilizowane...

a numer dwa to niedrogi, niewielki 135/2.8. z USM, 9-listna przeslona, filtrem w granicach 58mm.

do szczescia mi wtedy wiecej nie potrzeba. no, stabilizowane 17-40 byloby fajne, tylko chwilowo nie jestem gotowy na cene jaka by za to Canon rzucil (zwlaszcza biorac poprawke na to, ze rogow raczej na pewno nie poprawia ponizej poziomu epsilon)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie Rebel t4i/650

Wiem że to nie jest jakaś bardzo podniecająca informacja bo w końcu kto używa tak prostego korpusu ale na canon rumors pojawiła się dość dokładna specyfikacja wraz ze zdjęciami tego korpusu, odnoszę wrażenie że canon dał jakby odrobinę więcej niż zwykle w stylu 5kl/s, autofocus wyższego modelu, digic 5+ ciekawe kto ciśnie sony czy nikon, mnie do pełni szczęścia (które nie nastapi w dającym się przewidzieć czasie) brakuje tylko 100% w wizjerze, no i oczywiscie wbudowanej kurtynki do zasłaniania wizjera ale ja mam dość nikłe wymagania. a ten dotykowy i odchylany ekran prawie jak iphone.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-06-2012 o 21:57
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a ten dotykowy i odchylany ekran prawie jak iphone.
    Prawie jak :wink:.
    Canon EOS Rebel T4i/650D Touchscreen Example Videos
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiem że to nie jest jakaś bardzo podniecająca informacja bo w końcu kto używa tak prostego korpusu ale na canon rumors pojawiła się dość dokładna specyfikacja wraz ze zdjęciami tego korpusu, odnoszę wrażenie że canon dał jakby odrobinę więcej niż zwykle w stylu 5kl/s, autofocus wyższego modelu, digic 5+ ciekawe kto ciśnie sony czy nikon, mnie do pełni szczęścia (które nie nastapi w dającym się przewidzieć czasie) brakuje tylko 100% w wizjerze, no i oczywiscie wbudowanej kurtynki do zasłaniania wizjera ale ja mam dość nikłe wymagania. a ten dotykowy i odchylany ekran prawie jak iphone.
    A wiesz,ze pomyślałem o tym samym. Dali wiecej. Chyba skonczyly sie czasy kiedy wystarczylo,ze była matryca;P Czyms ludzi trzeba zachęcić. Chociaż ja myślę,ze clue tego aparatu będzie wideo.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Uzależniony

Domyślnie

To teraz wybieramy punkty AF nosem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

widzę że się nie wykazalem czujnością piszę bo jestem potencjalnym użytkownikiem tego korpusu 5klatek mi niepotrzebne do niczego zwykle robię 1 klatkę na 5 minut, wolałbym słabszy filtr IR ale pewnie się nie da bo trend jest na silniejsze filtry no i chciałbym 100% wizjer z 95% daje się żyć ale generalnie to pomyłka a na live view się już nie przestawię (za stary już jestem) chociaż ostatnio nawet zdarza mi się użyć LV ze statywu co prawda ale zawsze to coś, zaczekam na xxD zobaczymy co tam najwspanialsza firma wymyśli i za ile .

ewentualnie zabijają xxD będzie 7D i rebele czarno to widzę - będzie drożej.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-06-2012 o 22:42
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    To teraz wybieramy punkty AF nosem
    Będzie można kręcić nosem na zdjęcie jeszcze przed jego zrobieniem!
    Zacny aparat - swoją drogą.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ewentualnie zabijają xxD będzie 7D i rebele czarno to widzę - będzie drożej.
    Ja mam raczej wrażenie że zniknie 7D. Sens istnienia takiego korpusu jest IMHO coraz mniejszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

7D II ma szanse na istnienie z AF z 1Dx/5D III. Będą jeszcze musieli 70D z czegoś okroić

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

70D to akurat prosta sprawa - wszystko to co 7D tylko w odchudzonym korpusie. No może jeszcze wsadzą więcej pikseli ale nie nazbyt . Canon ostatnio nie ma tendencji do mnożenia MPX - i bardzo dobrze .
    Kapitan Wagner

Strona 92 z 269 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów