Strona 50 z 269 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No jeżeli specyfikacja się potwierdzi to najdalej czerwiec/lipiec jedna z dwójeczek idzie pod młotek 1DX to spora rewolucja. 12fps w RAW z 18Mpx matrycy FF? No błagam.
    Widzisz? Ludzie się podniecają 12 fps w sprzęcie za $3500. Tak będzie dopóki Canon będzie odcinał kupony. Tymczasem dzisiaj możesz mieć podobne osiągi w sprzęcie poniżej $1000, który nie ma kłapiącego lustra, obojętnie czy to będzie Nikon, Olympus czy Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no ja za to czekam na taki 5D z niecierpliwoscia. powzialem sobie postanowienie, ze 5D mkI wyrobi u mnie pelne 3 lata, a potem sobie zanabede droga kupna nieprzechodzone mkII.
    a wyjscie takiego zamiennika, zwlaszcza jakby mial miec prawdziwy AF, to bylby wysyp mkII z drugiej reki - a jak mozna przebierac, to i ceny sie poprawiaja...

dla mnie bomba a to juz 15 marca...
    Jest tylko jeden mały problem. Jeśli ta zabawka będzie istotnie tak wypasiona to nie będzie kosztować 2zł, a przy wyjściowej cenie naście tyś. na zbyt duży i szybki spadek cen 5DmkII bym nie liczył. No chyba że to nie będzie następca 5D :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Widzisz? Ludzie się podniecają 12 fps w sprzęcie za $3500. Tak będzie dopóki Canon będzie odcinał kupony. Tymczasem dzisiaj możesz mieć podobne osiągi w sprzęcie poniżej $1000, który nie ma kłapiącego lustra, obojętnie czy to będzie Nikon, Olympus czy Sony.
    Gdzie masz te 12 fps ? Do profi roboty chcesz zaprząc bezlusterkowce czy SLT? Patrz na komplet cech, a nie na jeden parametr. Co ci da 12 fps w bezlusterkowcu z fatalnym wysokim ISO ? Albo SLT, które ma dumpingowe ceny by ludzie wchodzili w system, w którym nie ma długich rur dla reporterów? To ma być wyjście ?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Posprzątane.
    Wiem że to wątek plotkarski ale proszę trzymać się tematu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Premiery 2 marca
    Mówi się, że już 2 marca br. ma odbyć się premiera nowej lustrzanki serii EOS 5D. W związku z tym, iż wcześniej pojawiały się doniesienia na temat możliwego rozdzielenia linii 5D na modele EOS 5D Mark III i EOS 5D X ciężko powiedzieć, który z modeli poznamy w przyszłym tygodniu. Mimo to sugeruje się, iż w aparacie znajdzie się matryca o rozdzielczości 22 Mpix, 61-punktowy system AF, wizjer o pokryciu 100% kadru, 3.2-calowy ekran LCD i dwa sloty kart pamięci (CF i SD). A wszystko to za cenę ok. 3500 USD. Ponadto plotki głoszą, że tego samego dnia ma odbyć się premiera następcy EOS 600D.

oraz
    Canon 590EX Speedlite
    Jeżeli wszystkie plotki się potwierdzą, to 2 marca z pewnością należał będzie do firmy Canon. Mówi się bowiem, że tego dnia ma odbyć się także premiera nowej lampy błyskowej Canon 590EX Speedlite.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szadam Zobacz posta
    Premiery 2 marca
    Mówi się, że już 2 marca br. ma odbyć się premiera nowej lustrzanki serii EOS 5D. W związku z tym, iż wcześniej pojawiały się doniesienia na temat możliwego rozdzielenia linii 5D na modele EOS 5D Mark III i EOS 5D X ciężko powiedzieć, który z modeli poznamy w przyszłym tygodniu. Mimo to sugeruje się, iż w aparacie znajdzie się matryca o rozdzielczości 22 Mpix, 61-punktowy system AF, wizjer o pokryciu 100% kadru, 3.2-calowy ekran LCD i dwa sloty kart pamięci (CF i SD). A wszystko to za cenę ok. 3500 USD. Ponadto plotki głoszą, że tego samego dnia ma odbyć się premiera następcy EOS 600D.

oraz
    Canon 590EX Speedlite
    Jeżeli wszystkie plotki się potwierdzą, to 2 marca z pewnością należał będzie do firmy Canon. Mówi się bowiem, że tego dnia ma odbyć się także premiera nowej lampy błyskowej Canon 590EX Speedlite.
    Robi się nam po prostu bardzo ciekawie. Tylko ową ciekawostkę moze być lampa co jeszcze nowego mogli tam "wepchać"

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Robi się nam po prostu bardzo ciekawie. Tylko ową ciekawostkę moze być lampa co jeszcze nowego mogli tam "wepchać"
    Może będzie miała dwa palniki, na stałe bedzie sie tylko doswietlac minimalnie, a głowica dalej tak samo jak teraz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szadam Zobacz posta
    Premiery 2 marca
    Mówi się, że już 2 marca br. ma odbyć się premiera nowej lustrzanki serii EOS 5D. W związku z tym, iż wcześniej pojawiały się doniesienia na temat możliwego rozdzielenia linii 5D na modele EOS ....................

Jeśli cytujemy dosłownie to należy podać żródło cytatu.
    W tym wypadku "Optyczne .pl"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może palnik odchylany jak w lampach sony ?

Uzależniony

Domyślnie

po co Wam nowe aparaty? Stare nie robią już ładnych zdjęć?

Strona 50 z 269 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów