Pawle ale po co takie teksty?
Po prostu mamy inne zdanie w tej materii a ciągłe polecanie tutaj z Twojej strony Nikona czy bezlusterkowców musi zwracać uwagę - ale przecież nie powoduje żadnych sankcji. To wbrew pozorom pod tym względem bardzo liberalne forum :-D. Natomiast nie dziw się że nie wszyscy będą podzielać ten entuzjazm.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-06-2012 o 18:31
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez epicure ; 08-06-2012 o 18:34
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
To macie wspólną rację. 40mm to ogniskowa jak każda inna. Smieny miały 40 montowane, canonety również...i masa ludzi tym pstrykała. Więc nie taka znowu do niczego
EDIT:
Nie ma mnie na forum nikona fcale, znam za to kilka osób z TYM sprzętem więc dla mnie różnica istnieje![]()
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 08-06-2012 o 18:39
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
tymczasem zanosi sie, ze 7d zostanie dluzej na rynku (4 rok?), bedzie nowy firmware i to nie jakies poprawki...
tego tez nie rozumiem![]()
40mm na cropie też jest niczego sobie, ja uwielbiam mojego Hexanona 1.8/40 na Nexie.
No tak, technologie użyte w Smienie to faktycznie standard, do którego należy dzisiaj dążyćObiektyw jest bez sensu nie z powodu ogniskowej, tylko światła. Kto go kupi zamiast EF 35 f/2 czy EF 50 f/1,4 (a nawet f/1,8)? W imię czego? Dla kogoś są te obiektywy za duże lub za jasne? Za drogie? No nie sądzę...
[edit]
Nikon też się raczej nie kwapi do zmiany warty na stanowisku D300. Zobaczysz, któregoś dnia się obudzą i obaj ci producenci wypuszczą konkurencyjne puszki w tym samym czasie, jakby się umówili![]()
Ostatnio edytowane przez epicure ; 08-06-2012 o 18:45
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu