Strona 94 z 253 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    CR2 czyli robi się nieźle:
    Canon’s Next Full Frame Camera [CR2] Ť Canon Rumors
    entry level FF? Tylko czym miałby zawalczyć z mkII przy takiej specyfikacji? (który oczywiście zostanie od razu wycofany ze sprzedaży)
    Rozmiar? Waga? 19 pkt AF ale może wszystkie krzyżowe?
    Chyba haczyk tkwi w nowych szkłach STM. Obstawiam KIT w rodzaju 28-135/3.5-5.6 STM a więc full AF w wideo - czyli gratka dla amatorów.
    Może być naprawdę ciekawie
    2k$ = 2kE .. jak na moje gusta to srednio entry... Tak 1k$ mniej od 5dIII ale to dalej 2k...
    (1.5 - 1.6 - uznalbym za entry)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Patrząc na te plotki to wersja o następcy 7d z FF robi się bardziej prawdopodobna niż się mogło wydawać. AF zapewne będzie z 7d (19/wszystkie krzyżowe). Co do ceny to 7d kosztuje ~1500$ a u nas ~5400 wiec pewnie z cenowo będzie ustalony na poziomie 5dII (który jak dla mnie wtedy straci rację bytu przy obecnej cenie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Patrząc na te plotki to wersja o następcy 7d z FF robi się bardziej prawdopodobna niż się mogło wydawać. AF zapewne będzie z 7d (19/wszystkie krzyżowe). Co do ceny to 7d kosztuje ~1500$ a u nas ~5400 wiec pewnie z cenowo będzie ustalony na poziomie 5dII (który jak dla mnie wtedy straci rację bytu przy obecnej cenie).
    Tylko nie bardzo rozumiem jaki sens wprowadzac konkurencje dla 5dIII..

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Tylko nie bardzo rozumiem jaki sens wprowadzac konkurencje dla 5dIII..
    Jaka konkurencja? 61pkt AF, który jest rewelacyjny VS 19? 6fps VS 4? Plastic VS kompozyt magnezowy? Żadna konkurencja.
    5DII wtedy oczywiście wypada, albo stanieje o 500$ i to będzie entry-level
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Jaka konkurencja? 61pkt AF, który jest rewelacyjny VS 19? 6fps VS 4? Plastic VS kompozyt magnezowy? Żadna konkurencja.
    Z mojego punktu widzenia będą to te same puszki, o ile te 19 będzie krzyżowych
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Pewnie podobny co wprowadzanie nowszych modeli lini xxxD i xxD, np. 60d vs 7d, niby podobne a jednak różnice są (w tym w cenie).
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 17-07-2012 o 11:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Pewnie podobny co wprowadzanie nowszych modeli lini xxxD i xxD, np. 60d vs 7d, niby podobne a jednak różnice są (w tym w cenie).
    Wg mnie jedynym wytlumaczeniem bedzie Nikon D600 i byc moze cos podobnego od Sony. Dopoki one sie nie pojawia to raczej nie ma szans na takie body...

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

5dIII i d800 pojawiły się mniej więcej w tym samym czasie więc możę to być prawda. Potwierdza to jedynie fakt, że canon stara się tylko odpowiadać na ruchy konkurencji a nie sam wprowadzać nowinki na rynek.

Bywalec

Domyślnie Jakie wedlug was powinno być 70D

Jak w temacie

Bywalec

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Jeszcze dziś Panasonic ogłosił nowego G5 - oraz "Na jednym z pierwszych slajdów podczas konferencji prasowej, na której zadebiutował Panasonic Lumix G5, można było przeczytać hasło "G5 DSLM pojawił się by zastąpić DSLR". Po chwili okazało się, że DSLM oznacza Digital Single Lens Micro - nową kategorię, która ma wypierać tradycyjne DSLRy, czyli cyfrowe lustrzanki jednoobiektywowe. Lumix G5 ma teoretycznie wszystko by podołać temu zadaniu. Jak jest w praktyce, sprawdzimy w pełnym teście. Dziś prezentujemy garść pierwszych wrażeń i zdjęć przykładowych." Fotopolis.pl: Panasonic Lumix G5 - pierwsze wrażenia i zdjęcia przykładowe

Mi to się technologicznie podoba ciekawe co na to Canon i jego poniedziałkowa premiera

Strona 94 z 253 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów