Strona 8 z 269 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Czyżby 4 listopada mówili o następcy 5d mark II ?
    W xxxx z tym Canonem i jego działem marketingu. Trzymam kase na 5d II i nie wiem czy trzymać dalej czy zacisnąć zęby i czekać na III.
    Nie wiadomo kiedy wyjdzie ani co się w nim zmieni ... Czy to tak ciężko przekazać ludziom, chociaż przybliżoną datę ? A zapomniałem ... mark II może przestać się tak dobrze sprzedawać ... szczerze ich nienawidzę ale jestem na ich łasce ... jak my wszyscy .
    O psychologu nie myślałeś może?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-12-2011 o 21:15

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Użytkownik s1nn3r otrzymał kartkę. EOT.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

z ciekawością czekam na coś nowego od canona. Póki co jedynym ograniczeniem dla mnie jest moja wiedza i poziom umiejętności więc raczej nie dam się marketingowi . Ale nigdy nie mów nigdy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Odkąd wprowadzili 7D, to wszystkie kolejne lustrzankowe premiery są "nieco" wybite ze znanych ram czasowych. Prywatnie uważam, że jest miejsce na lustrzankę z dużą ilością megapikseli (prawdopodobnie będzie to ten ufilmowiony aparat zapowiedziany miesiąc temu, równoległy do 1D X) oraz na następcę 5D Mark II (tu specyfikację można swobodnie odgadywać, ale logicznym wydawałoby się użycie tej samej matrycy co 1D X, bez szybkostrzelności na poziomie 12 kl./s - taka kombinacja nie będzie podgryzać filmowej "jedynki"). Kiedy będą w sprzedaży? Aronou.
    Canon zaklina się, że nie będzie w jego ofercie większej matrycy niż ta z 1DX...
    Czyli, że filmowy DSLR będzie miał pewnie bardzo małą matrycę z wypasionymi funkcjami video. 5D3 ma niby być uzupełnieniem tej video jedynki...
    Czyli kurde wychodzi na to, że rozdzielą 5 na mkIII i jakieś 3D.
    Bo inaczej byłby tylko amatorski segment 1100D 600D 60D pół-profi 7D fotograficznie dłuuuugo nic i ultra profi 1DX?
    W sumie tam złączyli tu podzielą. Im więcej matryc FF tym lepiej
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kurcze, niech już zrobią tą premierę, bo nie mam na co oszczędzać kasy, irytujące.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Canon zaklina się, że nie będzie w jego ofercie większej matrycy niż ta z 1DX...
    A jakieś dane po temu - znaczy się źródło :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Kurcze, niech już zrobią tą premierę, bo nie mam na co oszczędzać kasy, irytujące.
    Ja też nie. Więc zbieram na niewywrotny motor z kategorii B http://www.morgan3wheeler.co.uk/home.html
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O psychologu nie myślałeś może?
    Ciekawe ile z twoich postów było na temat. Takie wycieczki osobiste nic nie wnoszące do tematu zachowaj dla siebie.
    Forum nie jest dla ciebie, tylko dla ogółu. Skoro nie podobają ci się moje rozterki i przypuszczenia na temat następcy 5d II to nie czytaj / nie odpisuj. Naprawdę nikt na tym nie straci.

Wracając do meritum: z tego co się orientuje to 5d II w dniu premiery kosztował grubo ponad 10 tys. - ok. 13 tys. zł ? Cena w chwili obecnej spadła o połowę ale minęło kilka lat. Skoro wejdzie lustrzanka nastawiona na filmowanie to nie wierzę aby canon wiele poprawił w następcy 5d II w tym zakresie.
    Czyli następca to minimum pół roku i ze 2 razy droższy. Zaczynam pochylać się ku II
    Kolejna sprawa, która jest do poprawki to AF ale i on nie może być za dobry bo zrobi się konkurencja dla jedynki.
    Zastanawiam się nad nowymi rewolucyjnymi obiektywami do filmowania, które ma wprowadzić canon. Czym one będą się różnić od tradycyjnych ? Wbudują w nie jakiś silniczek odpowiadający za AF ?
    Ostatnio edytowane przez s1nn3r ; 02-12-2011 o 13:02

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wracając do meritum: z tego co się orientuje to 5d II w dniu premiery kosztował grubo ponad 10 tys. - ok. 13 tys. zł ? Cena w chwili obecnej spadła o połowę ale minęło kilka lat. Skoro wejdzie lustrzanka nastawiona na filmowanie to nie wierzę aby canon wiele poprawił w następcy 5d II w tym zakresie.
    Co ma piernik do wiatraka? Bo po coś jednak te paragrafy rozdzieliłeś akurat w tym miejscu...
    Czyli następca to minimum pół roku i ze 2 razy droższy. Zaczynam pochylać się ku II
    Dostępność w PL to nawet i po roku, jak po raz kolejny zrobią ftopę ze złym firmware i wycofywaniem większości dystrybucji europejskiej. 2x droższy - niekoniecznie. Jak będzie zdatny do filmowania, to 3x droższy, a jak dadzą samo ścierwo, tylko trochę lepsze niż 5d2, to 1,5x droższy.
    To kup i nie marudź.
    Kolejna sprawa, która jest do poprawki to AF ale i on nie może być za dobry bo zrobi się konkurencja dla jedynki.
    Linia 5 to kastrat jeżeli chodzi o AF, i albo się do tego przyzwyczaisz, albo się sfrustrujesz i i tak kupisz jedynkę.
    Zastanawiam się nad nowymi rewolucyjnymi obiektywami do filmowania, które ma wprowadzić canon. Czym one będą się różnić od tradycyjnych ? Wbudują w nie jakiś silniczek odpowiadający za AF ?
    Nie. Manual only.

Domyślnie

Si, niepotrzebnie rozdzieliłem, moja Wtopa .

Z tym AF w 5d to jest jeszcze inne wyjście zamiast kupować jedynkę - D800 .
    Dlatego tak męczę temat bo inwestycja w porównaniu do mojego 450D, 580EX II, 85 1.8, 50 1.8, T 17-50 2.8 już by była konkretna i nieodwracalna.

Strona 8 z 269 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów