"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niom, jakieś dwa lata temu...
http://www.canon-board.info/showthre...825#post931825
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Na CR lista szkieł:
EF 50 1.8 IS, status “prototype”, has tag “spring 2013″
EF 50 2.5 macro was tagged with “to be replaced”
EF 200 2.8 L IS macro is tagged with “testing”, “patents pending”, and “autumn 2013″
EF 24-70 2.8 L II tagged “final”, “winter 2011″
EF 100-400 4-5.6 L IS tagged “final”, “autumn 2012″
EF 35 1.4 L II tagged “prototype”, “winter 2012″
EF 60 L IS lens tagged “prototype”
EF-S 20-65 IS
EF-S 45-105 IS status “development”
EF-S 55-70 IS “testing”
EF-S 70-400 IS “prototype”
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ooo... to bylo nawet bardziej profesjonalnie wykonane. ten nowy kit-mod to raptem domalowanie paska, nie przemalowywanie kompletnie calej obudowy...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kolejny wet dream...
z tej listy obstawiam:
50/1.8 (bo moga, praktycznie zerowym kosztem R&D)
200/2.8 (troche wiekszym kosztem)
reszta...
ciekaw jestem 100-400... bo moze sie po jego premierze okazac, ze 70-300 L wcale nie jest tak koszmarnie drogi![]()
Kapitan Wagner
Przeczytałem, ale nie wiem dlaczego, bo nikt nie napisał. Wszyscy piszą, że źle, a nikt nie pisze dlaczego. Coś tam czasem ktoś bąknie o fizyce, ale tak dokładniej to nie wiadomo która zasada albo prawo o tym mówi. Stara 5 miała mniej pixeli, a obrazek chyba miała taki sam jak nowa. No chyba, że miała lepszy, ale trudno mi porównać bo nie mam starej.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Subiektywnie,[bo nie na podstawie testów] dla mnie 5d oferuje najlepszy obrazek i wszystkie inne mocne czy słabe strony są drugorzędne.Z aparatów ostatnich powiedzmy dwudziestu lat z którymi miałem kontakt[parę lat używania a nie czytania o nich] trwały ślad zostawiły EOS 50 i Eos 5d.
Dziwne ale jakoś do dziś "kleją" mi się do ręki![]()
Sądzicie że cena 5DIII ok. 10k jest pewna i czy w tej sytuacji nie lepiej postawić na 5DII za 7k bo może cena wzrosnąć po premierze? Czy zmiany są warte 3tys dla zwykłego fotopstryka?
CMEHA - reszta to upgrade
raczej cena bedzie na poziomie 12 tyś, po drugie jest tyle sprzecznych info o MKIII że na dobra sprawe nie wiadomo co wypuszczą, na dzień dzisiejszy lepiej wejśće w MK II![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.