"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
masz na mysli ten 18-55(70)?
nie mam pod tym wzgledem jakis wielkich obiekcji, gdyby byl aktualnej wielkosci. tylko zeby to bylo optycznie uczciwe. nie oczekuje jakosci Fuji XF 18-55 (bo tego Canon w szkle 2x wiekszym i ciemniejszym nie jest w stanie zrobic :LOL: ) ale zeby chociaz wstydu nie bylo po przymknieciu do f/8.
w idealnym przypadku chcialbym miec ostre EF-M 15-70/4 IS wielkosci EF-M 18-55 i to nawet przy cenie za zestaw rzedu 800 EUR bylbym sklonny lyknac. juz bym nawet przelknal te bateryjki do dyktafonu (bo chyba nikt ich nie projektowal do aparatu, ktorym sie regularnie foci)...
Jak dla mnie robienie takich ogórów do tego typu aparatów jest zaprzeczeniem ich idei. Zresztą nie jestem w tym odosobniony. Jedyne co się wtedy "zyskuje" to karkołomną ergonomię. Jak mam mieć ogóra to wolę zwykłe lustro.
W krótkości rzecz jest taka; że Canon jeśli nie zrobi czegoś takiego to moich pieniędzy za ten wynalazek nie zobaczy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak będzie wyglądać z doczepionym EVF-DC1 (na zdjęciu PowerShot G1 X II, ale tylny panel jest praktycznie identyczny):
Ten M3 to już jest to cudo, co to tu niektórzy na forum zapowiadali ? A czym to się różni od poprzednich gniotów Canona w segmencie bezlusterkowców ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-02-2015 o 18:44
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Nie wygląda to dobrze. Wygląda na to, że z 750D ponownie wywalili czujnik zbliżeniowy w okolicach wizjera i dodali przycisk DISP :
????EOS 750D / EOS 760D ?EOS Kiss??????? - ????info
Euro Pricing for EOS 5DS, 5DS R & EF 11-24 f/4L Revealed ÂŤ Canon Rumors
14-15kzł ?
...cena tego szkiełka f4 to już totalne przegięcie dla mnie
To 11-24/4 musi byc kosmicznie dobre w tej cenie
Wysłane z mojego SM-N910C