Pokaż wyniki od 2 341 do 2 350 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja rozumiem DR. i osobiscie uwazam, ze bardziej mi odpowiada matryca, ktora da mi mniej DR i mniej megapikseli (1), skoro w zamian za to dostaje dokladniejsze przejscia tonalne (2). a przy zalozeniu takiego samego 14-bitowego probkowania roznych matryc, to z zalozen (1) w prostej linii wynika (2).

przykladem matrycy o kompromisie dla mnie jest 6D. niech ona sobie ma mniej megapikseli niz Sony i mniejszy DR, ale kolory z niej wychodza cudne i w Lightroomie mozna kontrasty wrecz nieludzko katowac, a kolory i przejscia tonalne pozostaja miodzio.

(...)

z matrycami Sony nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia, ale z tego co widze, maja duzo megapikseli i duzy DR. ale z tego wcale nie wynika szczegolowosc obrazu z jednej strony. a tonale z tych matryc mi sie kompletnie nie widza. mocno i zdecydowanie nie zamienilbym 6D na aparat z taka matryca...
    Skok o 3EV (z obecnych ~12EV do 15EV) spowodowałby spadek dokładności przetworników A/D o ok 25%. Nie wiem czy ktoś jest w stanie zauważyć taki spadek w tonalności matrycy. W DR na pewno. Dodatkowo DR jest ficzerem mocno eksponowanym w reklamowych folderach video, który ładnie by wyglądał np przy okazji promocji systemu EOS Cinema. Tak czy tak, obawiam się że Canon na to nie pójdzie.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 26-08-2014 o 11:41

Uprawnienia umieszczania postów