Tak sobie myślę że praca jakiejś korporacji trochę bliżej góry mogłaby Wam trochę otworzyć oczy...
Tak sobie myślę że praca jakiejś korporacji trochę bliżej góry mogłaby Wam trochę otworzyć oczy...
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Możemy sobie uścisnąć dłoń byle nie tak;
http://www.youtube.com/watch?v=_7fGzvANqRU
Ciekawe jaki on ma aparat C czy N...
ps. pamiętam jak w szkole ogromny śmiech wzbudzały pogawędki o Tesli i jego tajnych i spiskowych wynalazkach,... dziś np Ci co się z tego śmiali ładują na biurku bezprzewodowo swoje AjFony...
A żebyś wiedział
Znacie pewnie to zdanie? i kto je wypowiedział...
"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy, staje się prawdą"
Teraz pytanie czego dotyczy spisków czy prawdy?
Odpowiedź w bardzo bliskiej historii
Sry za OT, koniec.
Wracamy do spekulowania o nowościach Canona![]()
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 02-02-2014 o 15:26
Ciekawe czym nas zaskoczy (jeśli w ogóle) 750d? To już chyba niedługo? Wi-Fi? A może wrzucą matrycę z 70d i lepiej oprogramują dual-pixel?
Zaskoczy nas niższą ceną 700D
Rebel dosyć długo był odgrzewanym kotletem. Matryca z 70D (może być nieco lepsza pod względem ostrości, jeśli się nie mylę aktualne rebele mają słabszy filtr AA niż wyższe modele APS-C), wi-fi.
Większej matrycy niż 20MPx nie wsadzą. Jakby to wyglądało na półce w sklepie 5D3 22MPx za 10500zł, 750D 24MPx za 2700zł?![]()
Nie ukrywam że też chciałbym aby Canon wypuścił coś taniego/ tańszego z dual-pixel, przy kręceniu "kotletów" to mocne ułatwienie jednak.
No i nie mogą się zdecydować na następcę C100-400L:
Patent: Canon EF 70-400 f/4.5-5.6L IS Ť Canon Rumors
Nie wiem czy to dobry kierunek.
Chyba, że to następca C70-300L-podobna budowa wewnątrz, dosyć kompaktowy (240mm).
Ostatnio edytowane przez marfot ; 04-02-2014 o 21:45
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Co myślicie o wizjerze zapinanym na gorącą stopkę do każdej puszki z dual-pixel?
*UPDATE* Canon PowerShot G1 X II Image Ť Canon Rumors
Tylko jak zapiąć nadajnik ST-E3 z czymś takim
No tak, zapomniałem, przecież Canon rozwija filmowanie a do filmowania lamp błyskowych nie trzeba![]()
Do każdej się nie da, np. do 70d nie. Sama stopka nie wystarczy, musi być dodatkowe łącze.
A swoją drogą premiera G1 X II o tyle ciekawa, że da pewne wskazówki odnośnie:
- przyszłości dual pixel tzn. czy i jak szybko trafi do tańszych puszek, ew. nowe funkcjonalności,
- technologii EVF u Canona - tutaj raczej nic nowego nie będzie tzn. pewnie jakiś Epson czy Sony,
- NFC u Canona - dla tych co narzekają na zbyt skomplikowane konfigurowanie Wi-Fi.
New images of the Canon G1X MarkII. | Mirrorless Rumors
Co to ma być?
Gdzie jest kółko kompensacji, jakieś kółko poziome, przyciski funkcyjne?
Czy to się jeszcze w ogóle różni czymś od serii S?
Zły jestem, bo fajny zakres i dobre światło się szykowało...