Strona 213 z 269 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 121 do 2 130 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Jakiś rok temu pisałem, że 7d mark II powinien mieć global shutter. Ponieważ w zasadzie nie filmuję, dla mnie miałoby to sens, gdyby w LV mógł zrobić serię 30 czy 60 RAWów na sekundę (proszę tylko nie pisać, że to mrzonki, bo da się bez problemu). Teraz dochodzą do tego dual pixel jako sensowny AF i hybrydowy wizjer, bez którego dual pixel nie ma sensu (to ostatnie piszę jako użytkownik 70d). To się układa w logiczną całość.
    Obawiam się tylko, że z punktu widzenia marketingu i księgowych, to może być zbyt logiczne...

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    gdyby w LV mógł zrobić serię 30 czy 60 RAWów na sekundę (proszę tylko nie pisać, że to mrzonki, bo da się bez problemu)
    Pewnie że jest możliwe, największym "spowalniaczem" w dzisiejszych lustrzankach jest lustro i... marketing.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    do tego dual pixel jako sensowny AF i hybrydowy wizjer, bez którego dual pixel nie ma sensu
    A czemuż to dual-pixel musi byś koniecznie w tandemie z cyfrowym wizjerem?
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 30-01-2014 o 14:20

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Pewnie że jest możliwe, największym "spowalniaczem" w dzisiejszych lustrzankach jest lustro i... marketing.
    mysle, ze z osiagnieciem przepustowosci na poziomie 1GB/s przy zapisie na karte pamieci tez moze byc lekkim problemem to dla 30fps-ow mowie, bo dla 60-ciu to oczywiscie ekstrapolowac liniowo

no jakby do aparatu wkladal bloki z RAID-em z 8 kart pamieci... to jeszcze jakos...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar PoulN

Tak ale przepustowość to kwestia sięgnięcia do szuflady z "przyszłościową" technologię która już jest - ale czeka "na swoją" kolej
    Z mechaniką już gorzej w tej materii, np grafen szybciej lustrem nie poruszy, może jedynie je zastąpić

Wszystko pięknie, ale wywalenie lustra, LCD wizjer,... i co zaślubiny bezlustra z lustrzanką?
    A gdzie "magia" lustra i jego klapnięcia?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie no dyski SSD przecież są, najlepiej te najszybsze - w granicach 1000 za szt. . Ja bym jednak marketingowców Canona nie uczył jak się robi interesy, bo niektórzy tutaj to szybko by położyli tę zacną firmę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Super szybkie karty nie są potrzebne. W typowych zastosowaniach wystarczy, że te 60 klatek/sek będzie dostępne przez sekundę, a potem niech leci na kartę choćby z minutę. Wystarczy, żeby spróbować złapać zimorodka siadającego na gałęzi czy tenisistę odbijającego piłkę. Cały czas mówię o 7d II, a to przecież amatorski korpus.

Co do EVF, to dodatkowo chciałbym odchylany tak jak w nowym Samsungu NX 30 czy jakimś tam Panasonicu. Wygodna sprawa, w przeciwieństwie do wizjerów kątowych w lustrzankach :/

Co do kwestii wizjer/dual pixel, to wypowiem się szerzej w wolnej chwili w wątku o 70d, bo tam straszna bieda chyba...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

P.S. Z tym odchylanym wizjerem to się trochę rozpędziłem. Raczej w EOS M5 niż w jakiejkolwiek lustrzance...

Uzależniony Awatar PoulN

Można sobie gdybać i tak rządzi globalistyczne dozowanie technologi, nawet w takiej błachej dziedzinie jak foto, a co dopiero w poważnym przemyśle?

Ile to trzeba było czekać na dumnie reklamowane po raz pierwszy LiveView?

Pieresze LV było w 20Da,... dopiero niemrawie w 50tce wprowadzili bo uznali "że już czas", podobnie z filmowaniem 50D kręci filmy z ML bez żadnego problemu, tyle że inżynierotykierzy wezwani na dywanik przez księgowych dostali szlaban na Video aż do 500D
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 30-01-2014 o 16:51

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Bo Canon ma za dobrze. Ale przyjdzie kiedyś na niego kreska Wtedy będzie pakował nowości jak jakiś Samsung czy nawet Panasłoik

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta

Pieresze LV było w 20Da,... dopiero niemrawie w 50tce wprowadzili bo uznali "że już czas", podobnie z filmowaniem 50D kręci filmy z ML bez żadnego problemu, tyle że inżynierotykierzy wezwani na dywanik przez księgowych dostali szlaban na Video aż do 500D
    W xxD LV wprowadzili w 40tce. A co do kręcenia w 50D to zależy co kto lubi ale to "bez problemu" wielu uważa za "do niczego" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 213 z 269 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów