Po pierwsze Panowie widzę, że nie jesteście na czasie, Wasz newsy już dawny w sieci były..
Zobaczcie co wyprawia Canon, to jest tragedia jakaś. Jutro nie będzie żadnego 70D, zamiast tego zaprezentują całą masę pseudo lustrzanek. Ludzie są wściekli, popatrzcie na te wszystkie komentarze i fora gdzie mówi się o nowościach Canona. To nie jest moja fanaberia, rynek oczekiwał 70D bo obecnie nie ma co kupić, 7D jest stary, daleko w tyle na tle konkurencji i w Polsce wciśkają go po sporej cenie.
pozdro
a czego Ci brakuje w 7d ?
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Odpowiem za siebie. Ale mi brakuje lepszej matrycy. Lepszej w sensie dającej przyjemniejszy obrazek, z mniejszymi szumami i poprawioną dynamiką. Reszta mi pasuje, nie mam zastrzeżeń.
C7D + F14mm f2.8 + EF 50mm f1.8 + EF 85mm f1.8 + T135mm f2.8
ale wszyscy? na calym swiecie? fala protestow jak na Placu Tahir ma zalac Londyn, Paryz, Niu Jork, Szanghaj, Melbourne, ... ?
na pewno?
aaa... chodzilo o internetowych pieniaczy! ktorzy w internecie kupiliby wszystko (gdyby kosztowalo 1/10 proponowanej ceny i mialo 3x lepsze parametry) a w realu po prostu maja za ciasna gumke w majtach...
OK, to kumam...
proponuje troche dystansu do sprzetu. tym sie zdjecia robi. to tylko narzedzie
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja tam nie widziałem nigdzie oficjalnych informacji.
Jeśli nie zrobią w ciągu roku puszki (APS-C) poniżej 4000zł (nie ważne jak się będzie nazywać), która będzie miała lepsze DR na ISO 100, przejdę do Nikona. Ostatnio pomyślałem sobie, że bez ML też przeżyję, zrobię jakąś aplikację na androida i wystarczy.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj