Strona 171 z 269 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

no to mamy kolejna zabawkę chyba

Canon EOS-b Images Leak & a New Kit Lens Ť Canon Rumors

Specifications (Direct Translation)

18 million pixel sensor DIGIC5
    1.04 million dot 3-inch LCD monitor
    4 seconds of continuous shooting frames / video
    Full HD
    30-1/4000 seconds shutter speed
    synchronous second 1/200
    ISO range is 100-25600
    AF sensor 9-point, the central cross
    Special scenes can switch the shooting mode six set blur background – effects shots
    hybrid CMOS AF II was a wider area
    Media SD / SDHC / SDXC
    Battery LP-E12
    (body only) 370g, weighs 407g (battery, memory card included)
    Late May 4, (on-sale date) is the expected price of ¥ 79 000 over-the-counter sale of Kiss X7
    EF -S 18-55mm lens kit is available with the IS STM, the double zoom kit.
    CANON Laik

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jest już Canon EOS b(aby)? i nowy kit z STMem.
    Mam mieszane uczucia, zwłaszcza, jeśli obcięcie z Rebela po 0,5cm w każdym wymiarze odbyło się kosztem gibanego ekraniku i pojemności baterii...
    Miejmy nadzieję, że wkrótce czekają nas ciekawsze puszki
    Za to chyba nikt nie ma już wątpliwości, że jest to model pozycjonowany PONIZEJ serii xxxd (patrz choćby układ czujników PD AF) Zatem pozostają nadzieje na rozsądny 700d z nową matrycą (w czerwcu?).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 19-03-2013 o 15:39

Po co Canon robi taki shit ? Nie dziwię się że Nikon jest zawsze o krok do przodu z puchami , Canon mógłby w końcu się do roboty zabrać i zostawić te głupoty. Wszystko zaczęło się od 60D, a teraz to chyba równia pochyła jeśli chodzi o powage tej firmy.

Patrząc na fora i strony typu Canon rumors, tysiące osób czekają na to, żeby Canon spoważniał i wrócił na jasną stronę mocy, czyli tam gdzie było 50D, ludzie wstrzymują się z zakupem body od 3-4 miesięcy bo oczekują sensownego 70D i 7D II , a zamiast tego Canon chwali się totalnymi głupotami, wiem że to nikogo nie interesuję, ale cóż, jeśli w piątek nie wyjdzie 70D i nie usłyszę konkretów o 7DII, to sprzedaje wszystkie swoje eLki i przechodzę do Nikona jak reszta moich znajomych.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nieźle chłopcy odlekczyli - niemal 170g w stosunku do zwykłego Rebela. Aż strach się bać co wywalili i jak to jest zrobione w środku .

Cytat Zamieszczone przez icek Zobacz posta
    wiem że to nikogo nie interesuję,
    Tak co do tego jesteśmy w pełni zgodni .

BTW: pytałeś po co Canon to robi - po to żeby zarabiać. To nie jest firma od spełniania marzeń tylko od zarabiania. Jedna z najlepszych w te klocki w tej branży.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-03-2013 o 15:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nieźle chłopcy odlekczyli - niemal 170g w stosunku do zwykłego Rebela. Aż strach się bać co wywalili i jak to jest zrobione w środku .
    czemu, czemu, czemu to nie jest EF-M ?

z 22/2 byloby perfekt. a tak znowu sie nie da. bo w EF-S 22/2 nie wierze...

Maeda-san, why?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czemu, czemu, czemu to nie jest EF-M ?
    Pewnie dlatego, że ma lustro
    EOS M też będzie pewnie wkrótce podobny (znaczy z EVF), zwłaszcza, że po tym EOS-b widać, że nadal jeszcze dłubią coś z Hybrid AF, więc temat jest potencjalnie rozwojowy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    EOS M też będzie pewnie wkrótce podobny (znaczy z EVF), zwłaszcza, że po tym EOS-b widać, że nadal jeszcze dłubią coś z Hybrid AF, więc temat jest potencjalnie rozwojowy...
    Dokładnie. Cierpliwości. Zaawansowany M w drodze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

niestety. najwyrazniej technologi sensownego AF bez lustra Canon jeszcze nie opanowal... z lustrem de facto tez nie zawsze to wychodzi (tak, mam 5D :-? )

polaczenie bezlusterkowca i EVF jakos mi nie robi. juz wole elektroniczny wizjer w tym momencie.
    natomiast na pewno robi mi w miare wygodny uchwyt, co najmniej jedno kolko i dostepna pod reka kompensacja ekspozycji...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar PoulN

Po co Canon robi taki shit ? Nie dziwię się że Nikon jest zawsze o krok do przodu z puchami , Canon mógłby w końcu się do roboty zabrać i zostawić te głupoty. Wszystko zaczęło się od 60D, a teraz to chyba równia pochyła jeśli chodzi o powage tej firmy.

Patrząc na fora i strony typu Canon rumors, tysiące osób czekają na to, żeby Canon spoważniał i wrócił na jasną stronę mocy, czyli tam gdzie było 50D, ludzie wstrzymują się z zakupem body od 3-4 miesięcy bo oczekują sensownego 70D i 7D II , a zamiast tego Canon chwali się totalnymi głupotami, wiem że to nikogo nie interesuję, ale cóż, jeśli w piątek nie wyjdzie 70D i nie usłyszę konkretów o 7DII, to sprzedaje wszystkie swoje eLki i przechodzę do Nikona jak reszta moich znajomych.
    Widać że chyba nie mogą się podnieść z traumy po niedawnym katakliźmie.
    Aż dziw bierze że firma znana niegdyś z solidnych dopracowanych aparatów od jakiegoś czasu (od 60D) wypuszcza za grube pieniądze pół-produkty.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 19-03-2013 o 16:14

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Tyle ze w Nikonie wcale nie lepiej
    Owszem aparaty bardziej zaawansowane ale co z tego jak na kazdym kroku slyszy sie o problemach.

Strona 171 z 269 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów