Pokaż wyniki od 1 671 do 1 680 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Rzadko kiedy wychodzę poza ISO 100, właśnie ze względu na DR, a to że używam statywu, to mogę mieć dłuższy czas.

Tak filmy ma lepsze, 500D ma skopane video, nie dość, że 20FPS to jeszcze interpolowane z niższej rozdziałki do full HD. Tego też nie używam

Wszystko zależy od zastosowań, jak idę zrobić sesję portretową to mi banding w 5D II nie przeszkadza.
    Robiąc panoramy papka w cieniu to już duży problem, dla przykładu, zróbmy panoramę na 50mm na 500D, wymaga to 280zdjęć, matryca jest słaba więc trzeba zrobić minimum bracketing + - 2EV więc 280 x 3, do tego focus stacking pasuje zrobić 4x, mamy 280 x 3 x 4 = 3360, mając matryce z wyższą dynamiką można by pominąć bracketing ekspozycji i zdjęć jest dużo mniej.
    Może i zależy od zastosowań ale im dłużej obcuję ze zdjęciami z tych korpusów tym bardziej umacniam się w przekonaniu, że obrazek z 650D jest zwyczajnie lepszy, dużo mniej kolorowej sraczki, drobniejszy i łatwiejszy do opanowania szum, łatwiej coś wyciągnąć z rawa. Miałeś te puszki i porównywałeś co się da zrobić z obrazkiem?

Tylko bardzo proszę nie wyciągać z tego wniosku, że próbuję udowodnić że matryca w 650D jest najlepsza na świecie . Canon odstaje od konkurencji i pewnie coś z tym powinni zrobić ale domyślam się że im to jest do niczego niepotrzebne niestety.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-03-2013 o 15:07
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów