Strona 14 z 269 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Mam budzik ruhla też cały plastikowy co idzie nieprzerwanie i do przodu już od ponad 35 lat. Enerde się dawno rozpadło a budzik działa.
    Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Bo ten budzik panie kolego nie miał zaprojektowanej żywotności Enerde dbało o to żeby sprzęt działał 20 lat, a teraz króluje planowe postarzanie produktu - przecież produkcja musi rosnąć, a zasoby naturalne maleć i coś musi podkręcać to tempo należy dbać o rozwój.
    tylko przypomne panom, ze NRD juz od dawna nie istnieje, a Kraj Przekwitlej Wisni bynajmniej ma sie zupelnie dobrze.

nie chce tu sugerowac jakichs kauzacji, bo przez budziki NRD nie padlo. ale nie bedziemy sie klocic, ze nie ma tu korelacji.

samochody (w tym Volvo czy Merole) tez byly nie do zaje...chania dopoki producenci nie wpadli na pomysl, ze zamiast produkcji mozna zarabiac na serwisie i podzespolach
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Wielką nie do przecenienia IMHO zaletą 50/1,8 jest jego cena.
    Za ~~ 220 PLN można używany w dobrym stanie kupić.
    Halo Halo janmar ! Nie ustalaj proszę polityki cenowej, bo ja właśnie używany chcę puścić za 350 :-) Oskarżę Cię o zmowę cenową :-)

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Uwaga, bo jeszcze Canon posłucha opinii marudów, zmajstruje 50/1.8 mkIII z metalowym bagnetem i mniej plastikowy i da na rynek po cenie 1 tys. zł.

50/1.8 mkII to kompromis między ceną, a jakością wykonania. I jakoś kurde się nieźle sprzedaje, wręcz uważany jest za obowiązkowy obiektyw dla amatorów i półamatorów.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    50/1.8 mkII to kompromis między ceną, a jakością wykonania. I jakoś kurde się nieźle sprzedaje, wręcz uważany jest za obowiązkowy obiektyw dla amatorów i półamatorów.
    IMHO to narzekanie wynika z tego, że Nikoniarze za niewiele większą kasę mają obiektyw znacznie lepiej wykonany (mowa o wersji D).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Podobnie w Sony...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

IMHO to narzekanie wynika z tego..
    Narzekanie wynika z charakteru osobnika IMHO .

jest na rynku: używany 50/1,8 nowy 50/1,8 uzywany 50/1,4 nowy 50/1,4 używany 50/1,2 nowy 50/1,2 można nawet znależć używany 50/1 do tego wersje markI i markII każdy w innej cenie
    są jak piszecie nikony,sony i inne zeissy oraz Heliosy i jeszcze dużo pięćdziesiątek przeróżnych ,a ciągle się czyta "żeby Canon wyprodukował 50/x.
    Co wy chcecie zamiast polbruku tych szkieł używać

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Tyle narzekania i tak każdy dąży do zakupu szkieł z literą L i naprawdę ma w dalekim poważaniu czy wyjdzie 50 1.8 mk3 czy nie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Tyle narzekania i tak każdy dąży do zakupu szkieł z literą L i naprawdę ma w dalekim poważaniu czy wyjdzie 50 1.8 mk3 czy nie.
    jestem uczulony na ewangelie swietej elzbiety, wiec sorki jesli bede brutalny... ale na diabla mi 50 L, jesli moglbym miec malenki, leciutenki 50/1.8? byle nie w takim stanie jak istniejacy, ktorego bokeh jest masakryczny, a AF tez bynajmniej nie powala... nie zeby Nikkor czy Minolta byly jakos powalajaco lepsze, ale przy umiarkowanej roznicy w cenie dostaje sie jednak duzo wiecej. a Canonowskie 50/1.8 jest po prostu bardzo tanie i przyzwoicie ostre. i na tym sie koncza zalety...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...ale na diabla mi 50 L, jesli moglbym miec malenki, leciutenki 50/1.8? byle nie w takim stanie jak istniejacy, ktorego bokeh jest masakryczny, a AF tez bynajmniej nie powala... nie zeby Nikkor czy Minolta byly jakos powalajaco lepsze, ale przy umiarkowanej roznicy w cenie dostaje sie jednak duzo wiecej. a Canonowskie 50/1.8 jest po prostu bardzo tanie i przyzwoicie ostre. i na tym sie koncza zalety...
    No to jest jeszcze maleńki 50/1.4 też ostry i z dobrym AF, za to droższy i z brzydszym bokehem I korzystniej by było jakby canon te właśnie szkiełko odświeżył...no i zostaje jeszcze maciupeńka sigma 50/1.4
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja już ze 100x pisałem, że jakby tylko 50 1.4 (albo nawet i 1.8) było zrobione w tym samym stylu co 28 1.8 i 85 1.8, to bym je zakupił na 100%. A tak to tylko się bać, czy się AF nie schrzani od puknięcia frontem obiektywu (1.4) albo czy się nie rozleci na 2 części (1.8)

Strona 14 z 269 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów