Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

To że Sony robi najlepsze matryce nie jest faktem tylko oceną . Mają bardzo dobre produkty ale np. dla mnie kolory z tych matryc w porównaniu z Canonem nie są zachwycające (pisze to na podstawie moich osobistych odczuć z konkretnymi sprzętami np. bardzo chwalonym A6000). Oczywiście wiem że postproces, PS itd. i że można wszystko to wyprowadzić tylko po co się męczyć jak się ma gotowca. Nie mówiąc już o tym że w wielu tych superwynalazkach Sony to często jest w danym systemie więcej body niż szkieł. Pomijam też że są produkty gdzie jakość matrycy Canona po prostu wymiata pod każdym względem (szumy, DR, kolory) jak np. w serii C.

Moim zdaniem to jest zupełnie bez sensu dyskusja gdyż jak słusznie napisałeś są to wyłącznie spekulacje, przy czym ja osobiście bardzo mocno wątpię w ich prawdziwość. Wątpię choćby z tego powodu że nie widzę rynkowego sensu porzucania własnej produkcji na rzecz innego producenta po to tylko żeby kilku onanistom na forach zaczęły się zgadzać taesty .
    Pomijam grupę ludzi dla których projektuje się zaawansowane sprzęty i dla których jakieś tam niuanse mogą mieć znaczenie ale Ci z kolei nie są wystarczająco liczną grupą kupujących żeby trzeba było się tym przejmować i ponieść gigantyczne koszty z całkowitym przestawieniem hardware i softu pod nowe układy.
    Generalnie dla mnie to czyjaś zupełna fantastyka ale jak zwykle czas pokaże kto miał rację.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-01-2015 o 21:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów