Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pomijając już prawdziwość takich newsów to bardziej mnie intryguje skąd ktoś posiada taką szczegółową wiedzę. Tego typu kwestie są bardzo poufne i firmy się bronią przed ujawnianiem zbyt dużej ilości szczegółów, a tu proszę wiadomo co kto i dla kogo będzie produkował, czym się wymienią, wiadomo już że podpisali jakieś porozumienie itd. - jak rozumiem piszący te głupoty był pod stołem negocjacyjnym .
    Ciekawe co robił pod tym stołem...?
    Na tym etapie nie ma pewności są tylko domysły i spekulacje.
    1) Faktem jest,że Sony robi najlepsze matryce. Produkują je dla Nikona, Phase One, Pentaxa, Apple'a, Samsunga, Mamiya, LG, Huaweia, Panasonica, Hasselblada itd. itd. a od jakiegoś czasu również dla niektórych modeli Canona,
    2) Rynek DSLR zmniejsza się na rzecz bezlusterkowców. Spada sprzedaż lustrzanek, zyski więc i poziom inwestycji. Najwięcej w matryce w ostatnich latach zainwestował Sony, dlatego nie widzę powodów by Canon zamiast pakować setki milionów dolarów w rozwój własnych matryc za ułamek tej ceny kupił gotowy produkt od Sony.LINK widać to też gołym okiem. Co drugi zawodowy fotograf jakiego znam ma prócz Canona, nowego Soniaka bez lustra. Sam bym takiego kupił.
    3) Od jakiegoś czasu przebąkuję się o nowej A7RII z matrycą 50mln, mówi się też o partnerstwie Sony-Canon. Być moze matryca z 5Ds to ta sama jaką niedługo zobaczymy w A7RII LINK
    4) na pewno ten aparat nie jest dla kotleciarzy. Natomiast do portretu, krajobrazu i przyrody wydaje się idealny. Zoptymalizowany dla niskiego ISO, wysokie ma w poważaniu, podobnie jak dualpixel a robienie nim sRaw to nieporozumienie. Pewnie nie ma też rozbudowanych ficzerów video. Po prostu wypełnia lukę przez którą niektórzy pro uciekali od 3 lat do Nikona (D800, D800E, D810). Teraz w tym segmencie powodów do ucieczki nie będzie o ile matryca jest podobnej jakości czyli pochodzi od........

Ja czekam na matrycę od Sony w 5D4, jak się nie doczekam, kupuję niewyszłą jeszcze A7RII (mam nadzieję, że do genialnej matrycy bez filtra AA dołożą stabilizację), wymieniam stałki Canona na Zeissy z bagnetem E, z focus peeking dadzą radę. brak wymiennej matówki prze EVF nie będzie przeszkadzał. To wszystko za ułamek ceny, rozmiaru i wagi. Dopóki Soniacz nie wypuści jasnych szybkich zoomów zostawię sobie MK3, dwa zoomy, puszkę i lampy do eventów i kotleta.

Więc Canonie jak chcesz mojej kasy dawaj ta nową matrycę ino już!
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 30-01-2015 o 20:38
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Uprawnienia umieszczania postów