Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.
to jest tak, ze redukujac l. pixeli zmniejszasz szum.
jak w n800 - w skali 100% szum jest nieco wiekszy niz w C , ale redukujac do 21 mpx szum jest wyraznie mniejszy niz w C - mozna uzywac wiec wyzsze iso - choc osobiscie nie wiem czy zyciu zrobilem 10 zdjec na 6400 ISO - unikam jak diabel swieconej wody.
jesli po redukcji 50 mpx do np 20 - 24 mpx obraz bedzie mniej zaszumiony niz z aktualnych puszek , a i rozroznialnosc szczegolow moze byc troche lepsza - to te 50 mpx nie beda mi przeszkadzac.
ale widze , ze pokretlo trybow ma to zabezpieczenie - po cholere takie utrudnienie?
jesli sie pojwi ten aparat wkrotce na rynku , to i tak z zakupem trzeba bedzie poczekac z rok , jak zostana usuniete objawy choroby dzieciecej.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 30-01-2015 o 11:08
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Prawda, ale... na drukarce 254 ppi jakiej używa jp trzeba będzie robić obrazki 58 x 87 cm, bo inaczej będzie kicha, wycinanie pikseli i wtedy nie ma po co takiej matrycy kupować. Nawet nie wspomnę monitorów. A jak się zrobi większe zdjęcie, to też kicha bo będą dodawane puste piksele. I pozostaje nierozstrzygnieta kwestia, czy ona jest z tego samego wafla co krop....![]()
Pocieszające jest to, że bez względu na to jak małe bedą piksele zawsze bedzie się dało je tak powiększyć, żeby im się dokładnie przyjrzeć.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Wychodzi na to, ze jakiś mały żółty człowiek z Tokio czyta to forum i zaintrygowany dyskusja w sprawie ff i aps postanowił przekonać zarząd canona do włączenia sie w projekt przygotowany przez jp.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2015 o 12:42
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Jaka grupa użytkowników sensownie potrzebuje/wykorzysta ?
I jakie obiektywy by to miało sens ?
No ale z gęstością pikseli "wyląduje" na poziomie 7D2
Być może "nie wypada" marketnigowo nie mieć .
A podają, że sprzedaż aparatów foto im spada.
jp
-
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-01-2015 o 13:52
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Nie sądzę żeby to był następca 5D mkIII.
A co do tych parametrów to wydaje mi się że puszka/i/ we wtorek będzie je miała inne.
Janie - globalna sprzedaż aparatów spada, bo smartfony mają coraz lepsze aparaty. To jest nieuniknione, ale sprzedaż dslr w segmencie o którym mówimy to zupełnie inna bajka i nie sądzę żeby tu były jakieś powiązania i nie wiemy też tak naprawdę jak tutaj wyglądają słupki sprzedaży.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner