Strona 261 z 269 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 601 do 2 610 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    iso 100-6400 ? Do kotleta się nie nada, oj się nie nada
    ale nada się do eksperymentów do wątku FF vs Crop - ma wbudowany crop 1.3 i 1.6 - nie trzeba już będzie malować ani zaklejać matrycy :-)
    Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ale to jest puszka dla tych co potrzebują większej rozdzielczości a nie lepszej dynamiki czy mniejszych szumów.

Przy okazji: jak to możliwe, że większa matryca ma gorsze tzn. niższe max ISO (6400) niż mniejsza matryca o tej samej gęstości w 7d2 (25600)
    Od razu zaznaczam, że to jest pytanie retoryczne

to jest tak, ze redukujac l. pixeli zmniejszasz szum.
    jak w n800 - w skali 100% szum jest nieco wiekszy niz w C , ale redukujac do 21 mpx szum jest wyraznie mniejszy niz w C - mozna uzywac wiec wyzsze iso - choc osobiscie nie wiem czy zyciu zrobilem 10 zdjec na 6400 ISO - unikam jak diabel swieconej wody.

jesli po redukcji 50 mpx do np 20 - 24 mpx obraz bedzie mniej zaszumiony niz z aktualnych puszek , a i rozroznialnosc szczegolow moze byc troche lepsza - to te 50 mpx nie beda mi przeszkadzac.

ale widze , ze pokretlo trybow ma to zabezpieczenie - po cholere takie utrudnienie?

jesli sie pojwi ten aparat wkrotce na rynku , to i tak z zakupem trzeba bedzie poczekac z rok , jak zostana usuniete objawy choroby dzieciecej.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez pajlot Zobacz posta
    ale nada się do eksperymentów do wątku FF vs Crop - ma wbudowany crop 1.3 i 1.6 - nie trzeba już będzie malować ani zaklejać matrycy :-)
    Taak w końcu będzie można poeksperymentować z go i zobaczyć czy na ff i crop jest taka sam
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Właśnie o tym samym pomyślałem. Idealna puszka dla eksperymentatorów od zamalowywania matrycy

Tak całkiem serio to zupełnie nie jestem zainteresowany tym modelem. Głownie za sprawą 50mpx matrycy.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Prawda, ale... na drukarce 254 ppi jakiej używa jp trzeba będzie robić obrazki 58 x 87 cm, bo inaczej będzie kicha, wycinanie pikseli i wtedy nie ma po co takiej matrycy kupować. Nawet nie wspomnę monitorów. A jak się zrobi większe zdjęcie, to też kicha bo będą dodawane puste piksele. I pozostaje nierozstrzygnieta kwestia, czy ona jest z tego samego wafla co krop....

Pocieszające jest to, że bez względu na to jak małe bedą piksele zawsze bedzie się dało je tak powiększyć, żeby im się dokładnie przyjrzeć.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Wychodzi na to, ze jakiś mały żółty człowiek z Tokio czyta to forum i zaintrygowany dyskusja w sprawie ff i aps postanowił przekonać zarząd canona do włączenia sie w projekt przygotowany przez jp.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Prawda, ale... na drukarce 254 ppi jakiej używa jp trzeba będzie robić obrazki 58 x 87 cm, bo inaczej będzie kicha, wycinanie pikseli i wtedy nie ma po co takiej matrycy kupować.
    z ust mi to wyjąłeś, canon nie konsultuje nowych produktów z forumowymi guru, może nawet naszego forum nie czyta, zgroza normalnie jak żyć, panie kolego

może dodadzą drukarkę 658 dpi (gratis) wtedy będzie można mniejsze wydruki robić bo tak to sensu nie ma .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2015 o 12:42
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Jaka grupa użytkowników sensownie potrzebuje/wykorzysta ?
    I jakie obiektywy by to miało sens ?

No ale z gęstością pikseli "wyląduje" na poziomie 7D2

Być może "nie wypada" marketnigowo nie mieć .
    A podają, że sprzedaż aparatów foto im spada.

jp

-
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-01-2015 o 13:52
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy
    Nie sądzę żeby to był następca 5D mkIII.
    A co do tych parametrów to wydaje mi się że puszka/i/ we wtorek będzie je miała inne .

Janie - globalna sprzedaż aparatów spada, bo smartfony mają coraz lepsze aparaty. To jest nieuniknione, ale sprzedaż dslr w segmencie o którym mówimy to zupełnie inna bajka i nie sądzę żeby tu były jakieś powiązania i nie wiemy też tak naprawdę jak tutaj wyglądają słupki sprzedaży.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 261 z 269 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów