Strona 260 z 269 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 591 do 2 600 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pewnie kiedyś będą, najpierw chyba w EOS M. Ale cena, którą trzeba zapłacić za mały rozmiar jest dość wysoka - mniejszy zakres, brak stabilizacji, pewnie nieco gorsza optyka. Podobnie jest z naleśnikiem EF-S 24. W kicie na 24mm jest światło f/4 i dodatkowo przynajmniej ze dwie działki stabilizacji. W naleśniku na f/2.8 monstrualna winieta.

--- Kolejny post ---

P.S. dla porządku, bo jeszcze nie było chyba - wszystkie nowe puszki konsumenckie będą mieć Wi-Fi + NFC. Profesjonalne za dopłatą Mam nadzieję, że przy okazji dopracują nieco aplikację EOS Remote. NFC powinno uprościć korzystanie, więc warto pomyśleć zmieniając telefon. Niestety póki co nie na iPhone
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 09-01-2015 o 15:49

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    P.S. dla porządku, bo jeszcze nie było chyba - wszystkie nowe puszki konsumenckie będą mieć Wi-Fi + NFC. Profesjonalne za dopłatą Mam nadzieję, że przy okazji dopracują nieco aplikację EOS Remote. NFC powinno uprościć korzystanie, więc warto pomyśleć zmieniając telefon. Niestety póki co nie na iPhone
    dla niektórych może być to wstrząs emocjonalny, nie będzie zgodne z najlepszym z systemów - niemożliwe. ogólnie to popieram bo w moim telefonie NFC jest, co do wi-fi byłem sceptykiem typu "komu to potrzebne" ale czasem używam.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Pewnie kiedyś będą, najpierw chyba w EOS M. Ale cena, którą trzeba zapłacić za mały rozmiar jest dość wysoka - mniejszy zakres, brak stabilizacji, pewnie nieco gorsza optyka. Podobnie jest z naleśnikiem EF-S 24. W kicie na 24mm jest światło f/4 i dodatkowo przynajmniej ze dwie działki stabilizacji. W naleśniku na f/2.8 monstrualna winieta.
    Wiem że mają coś takiego w systemie M4/3. Cenowo wypada to w okolicach 1.5 kzł, a jakościowo nie wiem. Prawdziwym wypasem byłoby gdyby zrobili naleśnika tele . Chociaż np. niezłym patentem w Nokii jest zoom bez strat jakościowych zrealizowany za pomocą matrycy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

DualPixel pojechał ... na wakacje

Początki nałogu Awatar maciek12ss

iso 100-6400 ? Do kotleta się nie nada, oj się nie nada
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Poza tym już za chwilę 750d przebije tę puszkę gęstością matrycy.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy
    juz przy 36 mpx mam problemy czasowe z obrobka.

na razie nie mam potrzeby uzywania az 50 mpx , ale jesli sie okaze ze bedzie mial sraw ok 20 - 24 mpx i dlan wyraznie mniejsze szumy oraz lepsza dynamike wejscia niz aktualne c5 mk2/3 to gra bedzie warta swieczki - na nastepnych 5 - 8 lat.
    obawiam sie ceny . przy aktualnym kursie dolara nie zdziwilbym sie, gdyby podeszla pod 4 k eu.

przy 50 mpx dojdzie do ceny aparatu koszt zakupu najnowszego szybkiego komputera , odpowiedniego software.

tanio nie bedzie.

czego nie chcialbym - to takiego samego zabezpieczenia pokretla trybu pracy jak mk3 - w zimie zeby przestawic musze zdjac rekawiczki. a to koleczko jeszcze nigdy mi sie nie przestawilo samo.
    Za to przestawia sie ciagle to na tylnej sciance , a tam wygodnego zabezpieczenia canon nigdy nie wymyslil.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ale to jest puszka dla tych co potrzebują większej rozdzielczości a nie lepszej dynamiki czy mniejszych szumów.

Przy okazji: jak to możliwe, że większa matryca ma gorsze tzn. niższe max ISO (6400) niż mniejsza matryca o tej samej gęstości w 7d2 (25600)
    Od razu zaznaczam, że to jest pytanie retoryczne

Strona 260 z 269 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów