Lipa, nie z plastiku, bez is no i soczewki ze szkła :P
Lipa, nie z plastiku, bez is no i soczewki ze szkła :P
70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
A100 | A700 | nex7 | i inne cccp
lipa z filtrami xD
We wtorek będzie premiera? Nie mam pojęcia czego. See impossible...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Obyś tego nie wyrzekł w złą godzinę. Nie dalej jak pięć lat temu mówiło się, że 15 mpx w cropie to już za dużo i że dalsze pchanie większej ilości nie ma najmniejszego sensu i co? I niemal zaraz pojawił się 7D z osiemnastoma mpx.
Pamiętać należy że tym wszystkim rządzi marketing, a nie kwestie tej czy innej jakości, sensu dla użytkowników czy innego DRa.
A w kwestii tego ostatniego to podobno jakiemuś przedstawicielowi Canona nie tak dawno temu wyrwało się, że oni wiedzą że ich matryce pod względem DR dają ciała ale jak to ujął "DR się nie sprzedaje". To jawnie pokazuje kto trzyma kierownicę w takich firmach.
Zresztą "radosne" stwierdzenie guru Canona podczas Photokiny, że oni "rozważają matryce pod względem całościowego obrazowania i z tego punktu widzenia są najlepsze" (cytat z pamięci) /szkoda że nie dodał, że w całej galaktyce/, dopełnia wizerunku.
Dlatego ja bym się wcale nie zdziwił gdyby następny crop miał gęściej upakowaną matrycę. W jpg-ach szumy wygładzą - co za problem przy obecnych prockach?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-10-2014 o 23:42
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
My tu gadu gadu a za kilka dni okaze sie ze mamy premiere 5dmk4 :-) mimo ze zadne znaki na ziemi i niebie na to nie wskazywaly