Strona 210 z 269 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 091 do 2 100 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Jeśli chodzi o xxxD to mogła by się pojawić w tej serii mikroregulacja AF. Ale raczej jednocześnie nowej matrycy z 70D i mikroregulacji nie dadzą.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o taniego FF to jest tylko problem co można jeszcze wyciąć z takiego 6D żeby nie zabić jego sprzedaży? Obawiam się że to póki co nie nastąpi.
    Wątpię aby dali prostszy model niż 6D i aby równocześnie go sprzedawali z 6D. Raczej, tak jak piszesz, zastąpią 6D poprzez 2 modele pozycjonowane jeden trochę wyżej drugi trochę niżej.
    Ale gdyby chcieli to już dawno by mogli okroić nie tylko 6d ale nawet 5dII w ten sposób:
    - wywalić pryzmat i wstawić mniejszy, ciemniejszy, lustrzany wizjer
    - dać mniejszą plastikową obudowę
    - pozbyć się WiFi i GPSu (dotyczy 6D)
    - dać gorszy AF (np. taki jak w 5DII albo 1100D)
    - usunąć mikroregulację AF
    - usunąć górny LCD i jedno kółko
    - ograniczyć zdjęcia seryjne do 2-3 fps
    Jednym słowem byłby to taki trochę większy 1100D.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 04-01-2014 o 14:23

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Jeśli chodzi o xxxD to mogła by się pojawić w tej serii mikroregulacja AF. Ale raczej jednocześnie nowej matrycy z 70D i mikroregulacji nie dadzą.

Wątpię aby dali prostszy model niż 6D i aby równocześnie go sprzedawali z 6D. Raczej, tak jak piszesz, zastąpią 6D poprzez 2 modele pozycjonowane jeden trochę wyżej drugi trochę niżej.
    Ale gdyby chcieli to już dawno by mogli okroić nie tylko 6d ale nawet 5dII w ten sposób:
    - wywalić pryzmat i wstawić mniejszy, ciemniejszy, lustrzany wizjer
    - dać mniejszą plastikową obudowę
    - pozbyć się WiFi i GPSu (dotyczy 6D)
    - dać gorszy AF (np. taki jak w 5DII albo 1100D)
    - usunąć mikroregulację AF
    - usunąć górny LCD i jedno kółko
    - ograniczyć zdjęcia seryjne do 2-3 fps
    Jednym słowem byłby to taki trochę większy 1100D.
    wywalić pryzmat i obudowę magnezową - jak najbardziej
    pozbyć się gpsa i wifi - mały zysk i raczej będą dodawać
    gorszy af - a to się właściciele 5DII z porównania ucieszą
    pozbyć się mikroregulacji - jasne po co amatorowi mikroregulacja do kitowego szkła
    górny wyświetlacz i kółko - możliwe
    ograniczyć fps - raczej niemożliwe parcie od strony bezlusterkowców powoduje że raczej dostaniemy więcej fpsów

raczej nie ma wiele miejsca w tym segmencie na kolejny podział - z jednej strony ograniczają go niższe serie z drugiej 5DIII .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jest też problem taki że nie ma póki co sensownych tanich kinowych szkieł pod FFa więc rebel z pełną klatką jest pieśnią przyszłości.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Jest też problem taki że nie ma póki co sensownych tanich kinowych szkieł pod FFa
    Generalnie jest mało tanich i sensownych szkieł. Problem jest nawet z drogimi i sensownymi. :P

Mikroregulacja to kawałek kodu. Jego wywalenie, jak już jest napisany, nie wpłynie na koszt poza ewentualnym jego zwiększeniem (czas pracy programisty i testerów poświęcony na tę modyfikację). Problemem jest głównie cena matrycy i ewentualna marża dokładana przez producenta, jeżeli oczywiście takowa jest większa niż przy lustrach z matrycą APS-C. Zwiększenie ilości modeli z FF u różnych producentów spowoduje jej ewentualne zmniejszenie. Wizjer można wykastrować. To zawsze obniżało cenę.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Generalnie jest mało tanich i sensownych szkieł. Problem jest nawet z drogimi i sensownymi. :P

Mikroregulacja to kawałek kodu. Jego wywalenie, jak już jest napisany, nie wpłynie na koszt poza ewentualnym jego zwiększeniem (czas pracy programisty i testerów poświęcony na tę modyfikację). Problemem jest głównie cena matrycy i ewentualna marża dokładana przez producenta, jeżeli oczywiście takowa jest większa niż przy lustrach z matrycą APS-C. Zwiększenie ilości modeli z FF u różnych producentów spowoduje jej ewentualne zmniejszenie. Wizjer można wykastrować. To zawsze obniżało cenę.
    Z 60D jakoś opłacało się usunąć mikroregulację.
    Canon sam sobie produkuje matrycę.
    46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
    e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Z 60D jakoś opłacało się usunąć mikroregulację.
    z tą mikroregulacją to marketingowy ping pong jest dodają-usuwają-dodają i podnoszą cenę, inne realia tym procesem nie rządzą
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Krzem musi i tak kupić. Ilość odrzutów też będzie większa.

A co do mikroregulacji to już Jaś napisał. Nie powinno to jakoś szczególnie wpływać na cenę. Ktoś tu kogoś robi w bambuko i to bez wazeliny. Po prostu w materii luster APS-C niewiele da się już zrobić. Więc zjadają powoli własny ogon i dochodzą do odbytu. Taki 70D i aparat który staje się coraz bardziej kamerą. Zamiast poprawić jego możliwości fotograficzne to oni siedzą i dodają funkcje poprawiające filmowanie. Mogliby może zrobić taką matrycę jak miało Fuji w S5 PR. Byłby wzrost DR.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Krzem musi i tak kupić. Ilość odrzutów też będzie większa.

A co do mikroregulacji to już Jaś napisał. Nie powinno to jakoś szczególnie wpływać na cenę. Ktoś tu kogoś robi w bambuko i to bez wazeliny. Po prostu w materii luster APS-C niewiele da się już zrobić. Więc zjadają powoli własny ogon i dochodzą do odbytu. Taki 70D i aparat który staje się coraz bardziej kamerą. Zamiast poprawić jego możliwości fotograficzne to oni siedzą i dodają funkcje poprawiające filmowanie. Mogliby może zrobić taką matrycę jak miało Fuji w S5 PR. Byłby wzrost DR.
    Na matrycy 70D też pewnie można wyciągnąć spory DR jeśli oczywiście te podwójne sensory pozwolą się sensownie wysterować, może to jest ta zapowiadana w wątku rewolucja. Ale zgodnie ze świecką tradycją firmy nawet jeśli może być lepiej to będzie ... w następnym modelu ten już jest kupiony i zapłacony.
    Jestem szumofobem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ptaszki ćwierkają że nowe funkcjonalności związane z dual Pixel mają się pojawić w tym roku. Także zobaczymy. Podejrzewam że nie bedą dotyczyły wypuszczonych modeli ale być może ML tu coś pomoże .
    Mikroregulacja to wyłącznie sprawa pozycjonowania i tu nie spodziewam się litości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-01-2014 o 23:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Na matrycy 70D też pewnie można wyciągnąć spory DR jeśli oczywiście te podwójne sensory pozwolą się sensownie wysterować
    Lepszy efekt powinien być z kilkoma wzmacniaczami analogowymi (był gdzieś taki patent Canona).

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    może ML tu coś pomoże
    Zależy co to będzie
    Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 05-01-2014 o 23:46

Strona 210 z 269 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów