Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Bartku poczekaj z tym szerokim do przyszłego roku, podejrzewam że jednak się złamiesz .
nie doceniasz mnie. jak przychodzi do obracania centusiow 15 razy przed wydaniem, to niejeden Poznaniak z Galicji by sie poczul rozrzutnikiem

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Podobno oprócz obiektywów przyszły rok będzie u Canona rokiem pod znakiem dual piksel. Mają też ujawnić nowe funkcjonalności tych matryc i rzekomo ma to też mieć miejsce w aparatach które są aktualnie w ofercie.
pozyjemy, zobaczymy. poki co ani mnie nie pili z wymiana cropa (600D na centralnym jest w pelni uzyteczny, a matryca jest dla mnie swietna) ani FF-a, mimo jego padnietego spustu (musze z pilota focic) i diabli wiedza ilu jeszcze miesiecy zycia
(we wrzesniu 2012 5D mkII chlupnal mi do wody)...

w idealnej sytuacji chcialbym miec korpus "na plener" wymiarowo zblizony do 1Ds-a i z matryca pokroju 21Mpix i porzadnym AF w ciemnosci - to sie de facto dobrze pokrywa z 1Ds mkIII, wiec moze i na nim sie skonczy kiedy (jesli w ogole) 5D mkII w koncu padnie.
korpus lekki, "do torebki| - chcialbym miec fullframe'owy 600D z plastikowym kitem pokroju 28-105 (mechanicznie jak dzisiejsze 18-55, chociaz optycznie musialby byc lepszy). ale 24-70/4 od biedy tez bym zrobil... ale modulo matryca, ktora juz przy ISO 400 wyraznie odstaje od bazowej czulosci (gdzie FF-a kreci sie do ISO 800 i nadal kopie po jajcach) to dzisiejszy 600D + 15-85 sprawdza mi sie co najmniej swietnie...

ech... spac trzeba isc. dzisiaj tez jest dzien...