Też mi się tak wydaje - od dawna zresztą. Po prostu nie za bardzo co jest włożyć do takiego zaawansowanego cropa.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zwłaszcza mając 6D w cenie pewnie około 2 tysięcy wyższej od spodziewanej przeze mnie wejściowej ceny 70D.
W kwestii następcy 7d: będzie najprawdopodobniej na przełomie roku. Oprócz rzeczy, których łatwo się domyśleć będzie mieć pewne ciekawe nowe rozwiązanie, którego nie ma w tej chwili żadna lustrzanka Canona. Pomyślane głównie dla fotografujących dynamiczne sceny.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 28-06-2013 o 08:58
Zastanawiam się czemu konkurencja w postaci np. Nikona D600 czy D7100 nie potrafi wymusić na naszej ulubionej firmie mniej paznokciowego podejścia do projektowania korpusów, jak się patrzy na specyfikację tych produktów to widać że o projekcie decydowała fotografia a nie marketing.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
70D w takiej wersji bardzo prawdopodobna a w takim wypadku 7D nie będzie tak jak Nikon d400 którego zastąpiono d7100. Wygląda że obie firmy idą tą samą ścieżką. Co do nowego sensora to wątpie by przyniósł jakieś rewolucyjne zmiany, a szkoda patrząc po tym co potrafi 1" matryca z Sony RX100 II:
[ISO3200]
DSC00048: dpreview review samples: Galleries: Digital Photography Review
Ostatnio edytowane przez wain ; 28-06-2013 o 09:54
gdybym mial co zapiac do pentaxa juz dawno mialbym k-5II, zjada wszystkie cropy na rynku ale co z tego jak pod moje wymagania nie ma tam szkiel....
oby ta nowa matryca faktycznie byla nowa i DOBRA bo bardzo chetnie zmienie moje 7d ale jak narazie nie mam na co
Ciekaw jestem matrycy, bo jakaś nowa, choć za dużo Mpix jak dla mnie.. Z tego co widzę zrobili wypukłe przyciski przy górnym wyświetlaczu, to się chwali ale po co ten dotykowy ekran :/ Za to znowu fajnie że ma więcej pkt AF i lepsze iso.. na razie mieszane uczucia
Crop to crop. Z piasku bicza nie ukręcisz.
Aczkolwiek Fuji i chyba Panasonic pracują nad matrycami organicznymi. To byłby jakiś postęp.