Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Szczerze? kilka eLek mam wiele w rękach trzymałem nie będe wymieniał bo to długa lista i miałem okazje używać kilka Sigm 1.8/20, obie wersje 10-20 i 1.4/50 i musze z pełną odpowiedzialnością powiedziedzieć że kultura pracy np. pierścieni ostrości w sigmach wypadała płynniej, tzn. żeby mnie źle niezrozumiano - w canonie tez oczywiście pracują płynnie, ale w sigmie odczucie z ich pracy było bliższe do tego z manuali - delikatniejsza jednolitsza praca.
    Z obozu żółtych - szkieł nie mam okazji często macać więc sie wypowiadać nie będę.

Oczywiście przy szkłąch AF ma to marginalne znaczeniem i m.in. z tego powodu canon stosuje taką a nie inną politykę w stosunku do prezycji wykonania i działania mechaniki, sigma chcąc-niechcąc w takim porównaniu wypada (w moim odczuciu bynajmniej) lepiej mając jako wzorzec wspomniane szkła MF, choć nie ma tu powodu do żadnej dumy, bo żeby kij miał dwa końce sigma balansuje to wiadomo jak lubiącym sobie działać AF
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-02-2013 o 21:53

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    choć nie ma tu powodu do żadnej dumy, bo żeby kij miał dwa końce sigma balansuje to wiadomo jak lubiącym sobie działać AF
    To już wiesz dlaczego sigma musi większą wagę przykładać do przyjemniejszej pracy ich szkieł na MF niż canon. Po prostu nie ma wyjścia ;-)
    PS choć w mojej sigmie tych problemów nie uświadczyłem...
    Pozdrawiam Rysiek

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    ... sigma chcąc-niechcąc w takim porównaniu wypada (w moim odczuciu bynajmniej) lepiej
    Kliknij tutaj
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta

Najmocniej ja i mój XT9 w przeglądarce polonistę przepraszamy za pomyłkę, a teraz może coś na temat?
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 21-02-2013 o 18:27

Uprawnienia umieszczania postów