Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Wiadomo że nie jak ta grafika, ale wszystko wskazuje na to (patrząc na teraźniejszość) że przyszłością komercyjną są zlepki udządzonek potrafiących wszystko i mających wszystko w jednym wyświetlaczu a urządzenia z tradycjonalnymi znanymi od praw-dawien schematami działania będą drogą awangardą... już dziś można zauważyć kształtujący się taki segment rynku,.. np. komicznie nazywane dziś "sprytny telefon" z takimi też wielkimi wyświetlaczami niczym TV stały się tak powszechne i monotematyczne że coraz częściej ludzie chcą mieć poprostu telefon jako urządzenie telefon i takim oto sposobem g.wono warte do niedwana bo stare i "archaiczne" np. StarTac`i osiągają dziś kosmiczne wręcz ceny.. a mało tego pojawiają się firmy które to przewidując co nastąpi wykupiły już jakis czas temu za niewygórowane pieniądze licencje na produkcję w niezmiennej formie dawno temu wycofane ze sprzedaży urządzonka.

Do naszego tematu, wystarczy popatrzeć co się dzieje na rynku leciwych szkieł (szczególnie tych na m42) to co kosztowało parę lat temu 25 $ dziś sprzedawane jest za 150 $ i to nie za sprawą inflacji a zapotrzebowania rynku i tu się kłania akurat VIDEO w dslr, ale nie tylko, gdy pierwszy raz pomacałem Vivitara, Takumara czy inne vintage-japończyki przeżyłem duży szok, jak to wszystko pracuje, idelalnie podpasował mi opis jednego z fotografów który ujął to tak że kultura pracy pierścienia ostrości niektórych starych szkieł "przypomina cięcie ostrym nożem kostki masła", po wzięciu do ręki dumnie leżące na półce swoje L`ki nadszedł zimny prysznic,.. bo w szkłach za grupe tysiące kultura pracy mechaniki w porównaniu z tymi staruszkami jest wręcz plastikowa.
    Analogi też przeżywają powrót, szczególnie średni format, np. co lepsi fotografowie dostają "propozycję-zapytanie" wręcz aby zmiast wypasioną cyfrówkę sesję weselną-ślubną wykonać analogiem, bo młodzi chcą mieć w szufladzie negatyw - rzecz wieczną i w jakiś sposób magiczną i dziś egzotyczną pod wieloma względami.. już pomijając oczywistą przewagę w plastyce obrazowania czy rozpiętości tonalnej.

Dziś w dobie chorego globalizmu, musi nadejść i nadejdzie zmiana, kiedyś jak pisałem (chyba nawet na tym forum) że za jakiś czas będą lustrzanki z VIDEO to mnie rzesze forumowiczów jawnie wyśmiało, teraz z całą świadomością mówie że za jakiś czas zobaczymy w ofercie choć jednego dslr`a bez Video za to za dużo wyższa cenę, w najlepszym wypadku za taką samą.
    Sry za OT, skończyłem.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 15-02-2013 o 16:24

Uprawnienia umieszczania postów