Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Trochę konkretów na temat nowości: Full Frame DSLR Cameras Part II
    Tak wygląda piksel z 1D X:
    Poza tym piszą, że - począwszy od 1Ds - wszystkie matryce FF od Canona są w technologii 500nm (obecne procesory Intela to 32nm i 22nm - dla porównania). I chwalą za to Canona:
    It is a credit to Canon that it has remained competitive by continuing to optimize its pixels fabricated in a relatively mature process.
    Jednocześnie piszą, że wyższe rozdzielczości matryc będą wymagały zmiany tej technologii.
    Jest też kilka ciepłych słów o Sony/Nikonie i zapowiedź podobnej analizy sensora z Leiki.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 25-10-2012 o 21:55
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I chwalą za to Canona: Jednocześnie piszą, że wyższe rozdzielczości matryc będą wymagały zmiany tej technologii.
    Poniekąd jest tu odpowiedź na pytanie czemu nie ma FF w wyższej rozdzielczości, czemu Canon jest "zacofany" w technologii matryc w stosunku do reszty itd. Odpowiedź jest jedna i taka sama jak zawsze - koszty i taniość produkcji. Jak zwykle okazuje się że rządzą księgowi a nie inżynierowie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów