Ciekawe kiedy doczekam się plotki o premierze Canona 35/1.8 USM?![]()
Ciekawe kiedy doczekam się plotki o premierze Canona 35/1.8 USM?![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Wg testów zazwyczaj jest o 1EV gorsza od tych w obiektywach ( w konstrukcjach z analogicznego okresu). Za to jest ze wszystkimi szkłami co bardzo sobie np. chwaliłem w S50f1,4 z A700. Ja tam wolę w korpusie bo teraz mam 7 szkieł i tylko 2 z IS i praktycznie się nie da się mieć więcej. Z kasą to jest rożnie, bo to sobie producent ustala czasem tak, ze szkło w Sony kosztuje tyle ile analogiczne w Canonie z IS![]()
czyli w eurolandzie 900 EUR
i niestety, spodziewam sie ze masz racje. Canon niestety sika na ta polke mniej kasiastych pasjonatow i w tym systemie albo kupujesz Rebela* z kitem lub podobnej jakosci sloikiem (18-135 albo 18-200) albo dudlasz na czerwone paski, bo posrodku nie ma sensownego wyboru...
* - obecnie jest tez M, w ktorym Canon poprawil wady Rebela. tzn. przy rownie wysokiej cenie wycial nadmiar ficzerow![]()
Po kiego mieliby rozwijać te szkła APS-C. Dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być. Prędzej się doczekamy nowych słojów do M-ki niż APS-C. Podobno lada moment ma coś być. Chodzą też słuchy o korpusie bezlusterkowym całkowicie kompatybilnym z EF - na czym by to miało konkretnie polegać nie wiem ale moje źródło rzadko się myli.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner