Strona 122 z 269 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    A propos RX100, to właśnie przyszedł mój egzemplarz.
    Słuchałem kiedyś Blasphemy, ale to byli Sataniści z Kanady

A tak na serio:

1. Póki co EM5 schodzi zanim zdążą rozładować truck'a więc mam obawy co do tej obniżki
    2. (imho) Olek dostanie w kość jak Sony zdecyduje się puszczać swoje szkła w czarnym kolorze. Mimo to w srebrnym kolorze wyglądają super, te stałki
    3. Główna (imho) jedyna słabość EM5 to codec, Fatman to skutecznie obnażył.
    4. 50L - sam sobie odpowiedziałeś

PS. Czekam na fotki w odpowiednio Słonym wątku.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    2. (imho) Olek dostanie w kość jak Sony zdecyduje się puszczać swoje szkła w czarnym kolorze. Mimo to w srebrnym kolorze wyglądają super, te stałki
    4. 50L - sam sobie odpowiedziałeś
    Ad. 2 - moim zdaniem super nie wyglądają, zwłaszcza jak się myśli o czarnym korpusie. Nawet na srebrno-czarnym M5 mogłyby wyglądać lepiej. Też słyszałem plotki, że być może na Photokinie będą czarne wersje - oby!

Ad. 4 - 50L to najlepsza pięćdziesiątka jaką można mieć, tak według mnie, a że rozważam jej sprzedanie to wynik oceny przydatności tego obiektywu w obecnych okolicznościach, a nie jego właściwości.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

By mnie Kola (lub janmar) nie pozdrowił napiszę coś o kastracji:
    Mimo to pozdrawiam .
    BTW: ja się też starzeję i nigdy w życiu bym nie zamienił FF-a na atrapę = bezlusterkowca - żaden zysk kłopot ten sam - znów klamot. Ale ajfon lub inny fajny aparat w telefonie jako podstawowy sprzęt zawszeprzysobie - jak najbardziej.

Fajnie jest mieć taki aparat jak się na tym faktycznie zarabia, ale do celów amatorskich - nawet dla tak wymagających użytkowników jak ja - jest coraz więcej coraz ciekawszych alternatyw.
    Czy ja wiem. Jak się zarabia to dopiero wtedy się racjonalizuje zakupy. Amator wbrew pozorom może sobie pozwolić na znacznie więcej. To jest zresztą tajemnica czemu C i N sprzedają takie ilości wielkich korpusów i szkieł. Myślę że ajfon i inne to nie są bezpośredni konkurenci dla FF. To są bezpośredni konkurenci dla kompaktów. I to właśnie tu jest przepływ klienteli. A częściowo jest to impuls do niekupowania małych dslr czy bezlusterkowców.

A wracając do tematu .
    Canon podejrzewam wytnie coś bolesnego - użytkownik powinien wręcz płakać kupując takiego 6D, że jednak nie kupuje 5 mkIII .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-07-2012 o 03:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon podejrzewam wytnie coś bolesnego - użytkownik powinien wręcz płakać kupując takiego 6D, że jednak nie kupuje 5 mkIII .
    Czyżbyś sugerował że AF będzie ze starej piątki :grin:, bo jak słusznie koledzy stwierdzili, zastosowanie tego z 7d mogłoby zagrozić sprzedaży Mark-a III.
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez vojtekk Zobacz posta
    Czyżbyś sugerował że AF będzie ze starej piątki :grin:, bo jak słusznie koledzy stwierdzili, zastosowanie tego z 7d mogłoby zagrozić sprzedaży Mark-a III.
    Aż tak źle to nie, ale AF z 60D myślę że można być pewnym. Jednak ten z 7D jest imho za dobry do aparatu który ma być pozycjonowany klasę niżej od 5DmkIII.
    46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
    e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Aż tak źle to nie, ale AF z 60D myślę że można być pewnym. Jednak ten z 7D jest imho za dobry do aparatu który ma być pozycjonowany klasę niżej od 5DmkIII.
    Gdy 5DII już nie będzie produkowany to jest w sumie realne.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Gdy 5DII już nie będzie produkowany to jest w sumie realne.
    E tam, wcale nie. Jest grupa użytkowników, chętnych wydać 6-7 tysięcy polskich złotych na pełną klatkę, którą trzeba zagospodarować. Za moment w tym segmencie będzie konkurent u Nikona (gdzie na bank będzie bardzo dobry AF) i najpewniej u Sony (gdzie należy się spodziewać FF z dużą liczbą klatek na sekundę). Zawodowcy, którzy wiedzą za co płacą, wezmą 5D Mark III, ale takie fotoziutki jak niżej podpisany - już niekoniecznie. Jeśli Canon na siłę okroi AF, jakbyście chcieli, to czym może konkurować? Rozdzielczością, klatkażem, ceną? Na pewno nie.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Jeśli Canon na siłę okroi AF, jakbyście chcieli, to czym może konkurować? Rozdzielczością, klatkażem, ceną? Na pewno nie.
    Ale Canon dawno temu udzielił odpowiedzi na to pytanie, ostatnio - ztcp - ustami Chucka Wu. Ilością zniewolonych. Ktoś kto ma tylko 17-40-24-105-70-200 f/4 IS już jest ugotowany.

BTW. Zapomniałeś o opóźnieniu migawki, Pewnie będzie tak: 6D - kliiik-klaaak, D600 - klik.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Ale Canon dawno temu udzielił odpowiedzi na to pytanie, ostatnio - ztcp - ustami Chucka Wu. Ilością zniewolonych. Ktoś kto ma tylko 17-40-24-105-70-200 f/4 IS już jest ugotowany.

BTW. Zapomniałeś o opóźnieniu migawki, Pewnie będzie tak: 6D - kliiik-klaaak, D600 - klik.
    Wiesz, to jest też tak, że nie chodzi jedynie o złapanie nowych użytkowników, ale również o zachęcenie użytkowników 5D Mark II, których nie stać na Mark III (lub po prostu nie chcą tyle dopłacać - jak znowu niżej podpisany) do kupienia nowego aparatu. To co się rysuje - czyli 18-21 megapikseli na nowym Digicu z 3-4 kl./s nie będzie wystarczającą zachętą moim zdaniem. AF - już tak. Tak racjonalnie patrząc, to do tej "taniej" pełnej klatki nie ma sensu pakować niczego poniżej AF podobnego do 7D.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

...Ktoś kto ma tylko 17-40-24-105-70-200 f/4 IS już jest ugotowany.
    ....
    Chuck WU jest zbyt pewny siebie i żeby kiedyś się nie zdziwił...
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 122 z 269 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów