Canon EOS M Specifications
The Canon EOS M that launches tomorrow will have the following*specifications. Beyond the camera, the system will launch with 2 lenses, the EF-M 22 f/2 STM & EF-M 18-55 IS. It will also launch with a new flash, the EX 90 and an EF lens adaptor.
18mp APS-C
DIGIC V
ISO 100-12800 (25,600 Expansion)
3″ Touchscreen 1.04million pixels
Phase & Contrast AF
Video Servo AF
1920×1080 Video 30p/25p/24p
1280×720 Video 60p/50p
MPEG-4, AVC/H.264
SD Card
Adaptor at launch for EF lenses
Mnie ciekawi ile będzie kosztował ten adapter?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czyli wszystko zgodnie z planem. To wygląda na model, który w praktyce zastąpi EOS-a 1100D - zwłaszcza, że 650D ma bardzo napakowaną specyfikację. Przypuszczam, że w najbliższych miesiącach zobaczymy kolejny nieco lepszy model np. z wizjerem elektronicznym i może gdzieś kiedyś model dla użytkowników 5D/7D, którzy chcą coś do kieszeni z opcją na podłączenie normalnego sprzętu EF.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Półtora przyszło mi do głowy w kontekście przywołanej przez Przemka idei zestawu 'małego podróżnika', tylko na myśli miałem dedykowany obiektyw EF-m 50(70) - 200(250), który w systemie powinien się kiedyś pojawić![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ale myślisz że oni do tego będą robić długie szkła? Wątpię.
Kapitan Wagner