Owszem, może ceną zaskoczy. Fakt, że ostatnio ceny Canon ma wysokie. Ale nie wszystkie. 40/2.8 jest całkiem tani na tle konkurencji.
Owszem, może ceną zaskoczy. Fakt, że ostatnio ceny Canon ma wysokie. Ale nie wszystkie. 40/2.8 jest całkiem tani na tle konkurencji.
Tak cena Samsunga przynajmniej w FJ zrobiła się dziwnie wyższa, ale przedtem była tak samo w granicach 400zł. To co? Sprzedawali refurb editionn a teraz nie? Teraz na allegro tylko refurby sprzedają? Ja nie wiem, nie znam się na wielkiej ekonomii![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Oczekiwanie, że ktoś będzie sprzedawać taki obiektyw za 4-5 stówek nie ma raczej sensu. Te na allegro nie mają np. gwarancji (i pewnie oryginalnego pudełka). Te z FJ miały, ale (jesli dobrze pamietam, sprawdzę) na pudełku miały coś w stylu "Promotional item. Not for resale". Więc to też jakiś pokątny deal był...
P.S. Nie żebym dyskredytował te obiektywy nawet w takich dziwnych ofertach. Moim zdaniem taki zakup i tak ma większy sens niż kupno nowego Tamrona czy Sigmy![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 21-07-2012 o 21:05
No to jak już tak jedziemy po bandzie, to czekam na filtry IR z "bagnetem" 802.11EOS
UCLA creates transparent solar cell, dreams of current generating windows -- Engadget
PS
Ciekawe, czy te nowe EOS-My będą również obsługiwane przez EOS Utility i EOS SDK?
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 22-07-2012 o 11:20
EOS - conditio sine Kwanon...
A propos bezlusterkowca - lepsze to niż Nikon 1, ale wolałbym sobie dołożyć do Fuji lub Nex7 w ostateczności. Ale pewnie jakoś się sprzedawał będzie.... Kto wierzył w retro-koncept z FF i jasną 50-tką ten naiwny![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
W zależności gdzie kto patrzy można naciągać rzeczywistość jak się chce:
OBIEKTYW 20mm do SAMSUNG NX10 NX100 NX5 NX200 (2494519218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
...tak refurb i gwarancja tylko 3 miechy...ale że się zapytam: SO WHAT?
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis