Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-07-2012 o 14:46
the silence is deafening
first pic of canon mirrorless? - wyszło im, że APS-C.
PS
Mam nadzieję, że matryca ta sama co w 650D (ze wspomnianym PD AF)...
EOS - conditio sine Kwanon...
mi wyszło, że matryca ma około 22mm, teraz widzę, że to się potwierdza na forum canonrumors. fajny, tylko ja bym chciał wizierj w nim widzieć. jak nie będzie wersji z wizjerem, (a będzie bo każdy producent ma) to biore em-5.
z marketingowego punktu widzenia wkładanie sensora APSC z 650D wydaje się pobożnym zyczeniem. No, ale może. Pytanie też, czy zaprezentowana będzie od razu przejściówka, inne szkła, no i czy Canon planuje np kolejne puszki (z wizjerem, etc, może coś w podobie AE-1....).
W sumie jeśliby to tak miał wyglądać to jakaś rewolucja to nie jest. Ot zwykły mirrorless - pytanie co wytną żeby lud kupował tanie lustra? I czy będzie AF z dużymi szkłami?
Jeśli to będzie funkcjonalne to współczuję innym producentom.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ano, wtedy nawet dramatyczny wygląd (mnie się to skojarzyło z bardzo starym Olympusem e300) nie zniechęci. Nawet nieco wygórowana cena... (zakładając nawet, że będzie to matryca z G1x, to przecież cena tegoż musi być wyższa, a więc ile, na wejściu 3899?)
Wg mnie jest to realne że tak to będzie działać.
Canon zmienil ostatnio taktyke z: powolnego dawkowania na: czestowanie solidnymi rozwiazaniami ale za duza kase.
Chyba im wyszlo że tak zarobia wiecej <- masa zapelncow gotowa zaplacic duza kase sensowne za ficzery.
No i konkurencja zrobila swoje ...
Mobilności żegnaj.
Być może sam sobie odpowiedziałeś, chyba, że wstawią takie samo dynamo - jak Sony, gdzie jak podepniemy 24-70G pod Nex-7 wychodzi mały RED monster. Jednak moim zdaniem wydmuszka rodem z S95 może sugerować masówkę: małe szkiełka i ultra mobilny zestaw. Ciekawe, szkło STM więc "parametry pracy" powinny być podobne do 40/2.8, co pozostawia wieeele do życzenia jeśli chodzi o filmiki i ogólnie AF.
No będzie ciekawie. Szczegolnie mnie interesują warunki łapania ostrości wieczorem, gdzie scena jest mało kontrastowa (knajpa, czerwona bluzka na tle pomarańczowej ściany z cegieł) - na takiej scenie poległ mój GF1 z wyłączoną lampką wspomagającą AF.
the silence is deafening
Noooo - właśnie zastanawiam się, czy szykować czarną polewkę dla Rx100...
PS
Yeah! Wreszcie diekielki jak u Nikona:
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 20-07-2012 o 15:39
EOS - conditio sine Kwanon...