Strona 96 z 269 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Naleśnik będzie na evil'a z aps-h. Wtedy pasuje idealnie hehehe
    To już wiemy od dawna :rolleyes:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No tak, technologie użyte w Smienie to faktycznie standard, do którego należy dzisiaj dążyć Obiektyw jest bez sensu nie z powodu ogniskowej, tylko światła. Kto go kupi zamiast EF 35 f/2 czy EF 50 f/1,4 (a nawet f/1,8)? W imię czego? Dla kogoś są te obiektywy za duże lub za jasne? Za drogie?
    35 ma, bardzo delikatnie rzecz ujmujac, niezbyt piekny bokeh, 50/1.4 lepiej, ale tez tylka nie urywa. ani rpwniez ostrosc obu ponizej f/2.8. taki tani 40/2.8 to zupelnie sensowne szklo do FF jako alternatywa o ww.

do cropa rowniez tego nie widze.

imho, perfekcyjnym body do tego 40/2.8 jest 350D-FF. tylko takiego poki co nie ma
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

gietrzy ma rację, naleśnik 40 f/2,8 jest do niczego nawet na FF, nie mówiąc już o cropie. Nie rozumiem tego ruchu Canona.
    40 jest jak najbardziej na miejscu w tej cenie, w tej jasności i w tym gabarycie. Jest jak najbardziej sensowny .

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    tymczasem zanosi sie, ze 7d zostanie dluzej na rynku (4 rok?), bedzie nowy firmware i to nie jakies poprawki...
    tego tez nie rozumiem
    Też mam problemy ze zrozumieniem - czyżby to oznaczało, że następca 60D nie będzie zbyt szybko?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    35 ma, bardzo delikatnie rzecz ujmujac, niezbyt piekny bokeh...
    A widzisz, to nie zauważyłem, mimo że używam. Ale nawet gdybyś miał rację, to już sam fakt tego, że w przypadku 35-tki mówimy o bokeh świadczy o tym, że ten bokeh jest. Bo przy 40 f/2,8 na cropie to go nie będzie wcale

ani rpwniez ostrosc obu ponizej f/2.8.
    Nie mam żadnych zastrzeżeń do ostrości tych obiektywów.

taki tani 40/2.8 to zupelnie sensowne szklo do FF jako alternatywa o ww.
    A moim zdaniem nie jest żadną alternatywą, a jeśli już, to na pewno nie nazwałbym jej sensowną. Jak ktoś wydaje kasę na FF, głupotą byłoby oszczędzać paręset złotych i nie kupić obiektywu jaśniejszego o działkę lub dwie (tym bardziej, że za kolejną działkę już się płaci tysiące). Jak będzie chciał mieć super ostrość, to sobie go przymknie, a jeśli będzie chciał mieć małą GO, to go otworzy. A przy f/2,8 to ni wte, nie wewte.. Na rozmiarze też za bardzo nie zyska, bo i tak nie włoży lustrzanki FF do kieszeni, nawet gdyby obiektyw był grubości dekielka. Może do filmów? Hmm... Stabilizacji nie ma, pierścień ostrości tak mały, że pewnie nie da się go wygodnie obsługiwać... Jak dla mnie totalne pudło! Ale pewnie będzie się sprzedawać, jak wszystko, co wypuszcza Canon.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A moim zdaniem nie jest żadną alternatywą, a jeśli już, to na pewno nie nazwałbym jej sensowną. Jak ktoś wydaje kasę na FF, głupotą byłoby oszczędzać paręset złotych i nie kupić obiektywu jaśniejszego o działkę lub dwie (tym bardziej, że za kolejną działkę już się płaci tysiące).
    mam FF. bez wiekszego zajakniecia zamienilbym swojego Sigmofona 50/1.4 na maly, lekki 50/2.8 z dobrym AF i dobrym bokehem. przy calej mojej sympatii do Sigmofona, ktorego bardzo lubie, ale ze wzgledow gabarytowych nie dorzucam do plecaka. a foce nim w 99,9% przypadkow od f/2.8 poczawszy.

Jak będzie chciał mieć super ostrość, to sobie go przymknie, a jeśli będzie chciał mieć małą GO, to go otworzy.
    tylko gabarytu sobie nie zmniejszy...

A przy f/2,8 to ni wte, nie wewte.. Na rozmiarze też za bardzo nie zyska, bo i tak nie włoży lustrzanki FF do kieszeni, nawet gdyby obiektyw był grubości dekielka.
    40/2.8 zawsze dopakuje sobie do plecaka na wyjazd tygodniowy. z 50/1.4, nawet canonowskim, juz bym sie tak nie rozpedzal...

moje osobiste zdanie: na * mi nie wiadomo jak jasna stalka, ktora i tak bede przymykal (bo bede), jesli moge kupic taniej ekwiwalentna dla mnie optycznie stalke ciemniejsza. mniejsza i lzejsza, a przy mniejszym maksymalnym otwarciu zapewne mniej przekorygowana optycznie wiec i z reguly z bezpieczniejszym bokehem... krotko mowiac: po kiego?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jak ktoś wydaje kasę na FF, głupotą byłoby oszczędzać paręset złotych i nie kupić obiektywu jaśniejszego o działkę lub dwie
    Chyba, że ma się ochotę schować takie FF razem z obiektywem do kieszeni spodni. Do moich bojówek 5DII z naleśnikiem wejdzie bez problemu. Z jasniejszym o działkę obiektywem już nie.
    To jest obiektyw dla reportera, podróżnika, zawodowca.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sobie czytam i nie rozumiem tego psioczenia. To specyficzny obietyw. Ewidentnie pod filmowanie do 650D. Ogniskowa 40 to nie az takie dziwy zwlaszcza w M systemie. Obiektyw dosc jasny( do filmowania wystarczy) a jednoczesnie malutki i leciutki. Jest ciemniejszy ale po MTFach nalezy wnioskowac,ze bardzo ostry. Jednoczesnie tani. Nie jest to jakies cudo ale jak sie komus nie podoba nie musi kupowac. Wg. mnie jako taki sens taka konstrucja ma. Zreszta co tam moje zdanie jak widac Canon wiedzial co robi. Ktos tutaj pisal ,ze straszny szal sie rozpetal za tym obiektywem. Masa ludzi chce to preorderowac. Jednym slowem ciepla buleczka a o to Canonowi chodzi. Wychodzi na to ,ze porazki nie bedzie..przynajmniej finansowej.

A pozwole sobie jeszcze zacytowac informacje prasowa:
    Kompaktowe, wszechstronne i mocne
    Canon przedstawia nowe obiektywy EF-S 18–135mm f/3.5–5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM

Warszawa, 8 czerwca 2012r. – Canon prezentuje dwa lekkie i kompaktowe obiektywy – EF-S 18–135 mm f/3.5–5.6 IS STM i EF 40 mm f/2.8 STM wyposażone w nowe funkcje, w tym m.in. ciągły autofokus w trybie filmowania. Oba modele to doskonała jakość obrazu i wszechstronność, która gwarantuje fotografom na każdym poziomie umiejętności wykonanie zdjęć i filmów praktycznie w każdej sytuacji.

Szybki, precyzyjny autofokus dla filmowców i fotografów
    Obiektywy EF-S 18–135 mm f/3.5–5.6 IS STM i EF 40 mm f/2.8 STM zapewniają pełną ręczną kontrolę w trybach AF i M przy fotografowaniu. Sprawdzają się także podczas filmowania, pozwalając na precyzyjne ustawienie ostrości w czasie nagrywania. Oba modele to najlepsi towarzysze nowego EOS 650D. Posiadają technologię silnika krokowego (STM), który zapewnia szybkie, ciągłe ustawienie ostrości przy nagrywaniu filmów. Jest to szczególnie przydatne podczas rejestracji dynamicznych wydarzeń lub kręcenia materiałów z podróży. Minimalny dystans ustawienia ostrości to 0,39 m i 0,3 m odpowiednio dla EF-S 18–135 mm f/3.5–5.6 IS STM i EF 40 mm f/2.8 STM.

EF-S 18–135mm f/3.5–5.6 IS STM – wszechstronny, zaawansowany obiektyw zmiennoogniskowy
    Mały, wszechstronny obiektyw przystosowany do rejestrowania różnych obiektów. Doskonały do pracy w podróży. Zakres ogniskowych 18–135 mm odpowiada zakresowi obiektywu 29–216 mm zamocowanego na aparacie pełnoklatkowym. Technologia dynamicznego stabilizatora obrazu niweluje drgania i ruch aparatu podczas filmowania. Stabilizator obrazu umożliwia fotografowanie w słabym świetle bez statywu i lampy błyskowej. Czasy naświetlania mogą być nawet o 4 stopnie dłuższe niż standardowo — bez efektu drgań aparatu.

EF 40 mm f/2.8 STM – zwarta, płaska konstrukcja, wysoka jakość obrazu
    EF 40 mm f/2.8 STM to pierwszy obiektyw typu pancake (naleśnik) firmy Canon ze stałą ogniskową 40 mm i jasną przysłoną f/2.8. Uniwersalna ogniskowa 40 mm znakomicie sprawdza się w podróży. Wszechstronne zastosowanie: od portretów, przez krajobrazy, po fotografię uliczną. Wspaniała jakość obrazu w całym kadrze dzięki asferycznej konstrukcji obiektywu i powłokom Super Spectra.

EF-S 18–135 mm f/3.5–5.6 IS STM – kluczowe funkcje
    •Szeroki zakres ogniskowych 18–135 mm — idealny w podróży
    •Płynna, cicha regulacja ostrości podczas filmowania zgodnymi aparatami
    •Dynamiczny stabilizator obrazu — filmy bez drgań
    •Szybki AF z możliwością pełnej ręcznej regulacji
    •Min. odległość ostrzenia: 0,39 m.

EF 40 mm f/2.8 STM – kluczowe funkcje
    •Zwarta, płaska konstrukcja
    •Płynna, cicha regulacja ostrości podczas filmowania zgodnymi aparatami
    •Jasny maksymalny otwór przysłony f/2,8 umożliwia fotografowanie w słabym świetle
    •Odległość ostrzenia: 0,3 m
    •Szybki, cichy AF — ostry obraz
    •Znakomita jakość obrazu w całym kadrze.
    Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 08-06-2012 o 23:29

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Jednym słowem chodzące doskonałości te obiektywy...jak swego czasu EF-s 17-85
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Człowiek cieszy się dwa razy. Raz jak kupi i raz jak sprzeda. Doskonały obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 96 z 269 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów