Strona 88 z 269 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Zalezy od punktu odniesienia ale ogolnie facet ma racje, jak sie wie do czego narzedzie moze sie przydac to mozna byc calkiem zadowolonym. Slowa krytyki rowniez sie u niego znajduja.

Inna sprawa jest ze ostatnio jest duzy wysyp calkiem zadowalajacych sprzetow, bo trudno sie dziwic radosci z obcowania z nex 5n, nex 7 , oly om 5 czy x-1 pro... do ktorych to zostal zalaczony komplet topowych ichnich lensow...

Wracajac do Canon EVIL to nie musieliby dawac zadnych lensow. Wystarczy ze bylby FF z git EV z peakingiem i mozliwoscia przypiecia przez adapter wszelkiej masci lesow leica i voightlandera ..
    No prosze Cie chyba nie sugerujesz,ze Canon zrobi puszke pod czyjeś szkla?

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    No prosze Cie chyba nie sugerujesz,ze Canon zrobi puszke pod czyjeś szkla?

Bo ja wiem .. Sony z NEX tak zrobil i jakos ma sie dobrze ... No ale w sumie to canon ..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To jakie szkła byś do niego przypinał? EF? Z takim dystansem między matrycą a bagnetem, jakiego wymagają szkła EF, taka puszka wyglądałaby pokracznie jak Pentax K-01. Zaletą bezlusterkowców jest brak lustra, po wyrzuceniu którego można przybliżyć szkła do matrycy i tym samym znacznie zmniejszyć rozmiar całego zestawu. Jeśli lustra nie ma, ale dystans jest te sam, no to mamy puszkę tych samych rozmiarów, co lustrzanka, tylko że pustą w środku i pracującą tylko na LiveView.
    Jesli mialy by byc podpinane summilixy noctony i inne cuda to raczej taki dystans od flanszy nie wchodzi w gre jak w EF ... EF przez adapter.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 06-06-2012 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak tylko,ze Sony ma obiektywy do NEXa chyba Emount sie to nazywa. A przejsciowki to swoja droga.

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 06-06-2012 o 21:52
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Miałoby sens z f/1.8; magiczna definicja jasnego szkła dla mas, ten powyżej to co najwyżej zakalec bo choć odpowiedź baaardzo agresywna (fi 52 i skala przełącznika AF/MF działają na wyobraźnię), która pewnie odniesie **** sukces rynkowy - CCC, to wciąż potrzeba do tego czegoś kilowej cegły zwanej Klik-Klak. Szkoda.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No cóż fajne to ciacho .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy
    Pewnie temu że miał być płaski i nie kosztować worka pieniędzy :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Do kompletu - zestaw z nowym obiektywem 18-135 IS STM (co to jest ten Silent Motor - jakiś ubogi krewny USM?):
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Te amerykańskie nazwy puszek coraz bardziej mi się podobają Canon EOS Rebel T4i ciekawe jak będzie ta linia oznaczona z a trzy lata?
    Marki trzy.

Strona 88 z 269 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów